Diari digital d'Andorra Bondia
Moment de l’entrega del xec a Càritas amb la recaptació del maridatge solidari.
Moment de l’entrega del xec a Càritas amb la recaptació del maridatge solidari.

Càritas parroquial recull més de 4.500 productes alimentaris


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Martin Imatge

Càritas parroquial de Sant Julià va recollir durant l’any passat 4.539 productes alimentaris, la majoria dels quals en la campanya de Nadal, en concret, 3.275. Es tracta d’aliments de primera necessitat, com ara pasta, arròs, conserves de llegums o llet i derivats. 

Aquesta és una de les principals tasques que realitza l’entitat: ajudar persones o famílies amb la donació d’aquests aliments que guarden al rebost solidari o bé en forma de targetes per comprar-los, amb la col·laboració d’un dels centres comercials de la parròquia. Així es desprèn dels comptes del 2018, fets públics al web de la institució. Repassant, precisament, aquests comptes es desprèn que en les despeses, el capítol més important és el de l’alimentació, amb prop de 16.000 euros dedicats a aquests tipus d’ajuda. 

Les ajudes per al pagament d’allotjament i de serveis com ara l’electricitat i l’aigua puja poc més de 8.000 euros, les aportacions per qüestions mèdiques i farmacèutiques ascendeix a 2.344 euros i les relacionades amb desplaçaments i transport van ser de poc més de 1.400. En total, les ajudes, majoritàriament a residents, però també als qualificats de “passants” van ser de 35.742 euros. 

A diferència del 2017, l’exercici de l’any passat es va tancar en positiu, ja que els ingressos van ascendir a prop de 42.900 euros. En aquest sentit, el butlletí informatiu de l’entitat recull que els donatius extraordinaris rebuts en el darrer trimestre de l’any van ser decisius per equilibrar els comptes de la nostra Càritas fins al punt que, “sense aquestes aportacions de persones generoses i sovint anònimes, hauríem hagut de tancar l’exercici de nou amb números vermells”. Una d’aquestes ajudes extraordinàries van ser els 2.300 euros recaptats el 23 de novembre passat amb motiu del maridatge de vins, organitzat pel Comú de Sant Julià i els restauradors i productors de vins del país. 

Tres són fonamentalment les procedències dels ingressos de Càritas Sant Julià. El més elevat, 14.962 euros, procedeix de les aportacions solidàries rebudes per les diverses campanyes realitzades i pels donatius de persones i  entitats. El segueix el que té a veure amb les quotes dels socis, 11.426.

Les aportacions del centre comercial per les targetes d’aliments van ser d’11.127 euros. En el capítol de les subvencions, hi ha la del Comú lauredià, que va aportar 3.600 euros.

Càritas
parroquial
recull
4.500
productes
alimentaris

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte