Diari digital d'Andorra Bondia
Càritas Sant Julià va recaptar més de 40.000 euros en campanyes i actes solidaris.
Càritas Sant Julià va recaptar més de 40.000 euros en campanyes i actes solidaris.

Càritas Sant Julià dona suport a unes 35 famílies durant el 2017


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

Unes 35 famílies van ser ateses per Càritas Sant Julià durant el 2017. No es tracta d’una xifra exacta, perquè “això puja o baixa en funció de la necessitat”, comenta Pepe Chisvert, rector de l’església de Sant Julià i Sant Germà de Sant Julià de Lòria. Com que el suport que ofereix Càritas és de primera necessitat, quan millora la situació d’aquestes famílies o se n’ocupen els serveis socials de Govern o del Comú, aquesta primera ajuda ja no cal. Chisvert creu que no hi ha situacions tan precàries com fa un temps. 
El capítol relatiu a l’alimentació és força rellevant, amb més de 17.000 euros d’ajudes. A més, cal afegir-hi els aliments recollits durant el 2017. Les unitats de productes alimentaris i de neteja recollits en la  campanya de Nadal, entre el 2 de desembre del 2017 i el 17 de gener del 2018, van ser 2.362. La majoria d’aquests productes corresponen a alimentació, 2.274 unitats. Però Càritas, explica Chisvert, durant tot l’any compta amb la col·laboració de diverses empreses, que al març, al juny i al setembre fan donacions per poder adquirir productes com, per exemple, llet, que tenen un període de caducitat més curt. “L’objectiu, afirma el mossèn, és fer un ús responsable dels aliments del rebost solidari”. El mes de maig, a més, es porta a terme la campanya solidària de primavera, que compta amb la implicació de les escoles andorrana i francesa de Sant Julià de Lòria.
Un altre capítol d’ajudes considerable té a veure amb qüestions mèdiques i farmacèutiques, amb 10.800 euros de despeses. També hi ha un altre apartat dedicat a fer front a despeses relacionades amb el pagament de la llum, de l’aigua i allotjaments, que puja uns 6.500 euros. 
Destaquen igualment les aportacions d’aquesta Càritas a Càritas nacional, 8.000 euros, i les ajudes a emergències internacionals, 18.870. L’acollida al foraster és un altre dels conceptes que queda recollit en els comptes de l’entitat, poc més de 2.000 euros dedicats a alimentació, allotjament i desplaçament de persones que han estat de pas pel país. També hi ha altres tipus de despeses que tot i no ser de primeríssima necessitat són importants per a la bona marxa dels estudis dels infants, per exemple. Per això destaquen els més de 4.000 euros de despeses dedicades a la compra de llibres, de material escolar i de reforç escolar. I és que “A Càritas, tot el que entra, surt”, afirma Chisvert, que també remarca que l’entitat es caracteritza per una total transparència informativa i, per això, publiquen els seus comptes anuals al web de Càritas Sant Julià. 
Quant als ingressos de Càritas Sant Julià, més de la meitat provenen de donatius de particulars, de campanyes diverses i d’actes solidaris, més de 40.000 euros. Altres, de quotes anuals, trimestrals o mensuals de socis de l’entitat, més de 10.000 euros, o de la Càritas nacional, uns 3.600 euros. El Comú lauredià també subvenciona l’entitat, amb 1.800 euros; i el centre comercial River col·labora amb 6.000 euros en targetes per a la compra d’aliments frescos.  

Càritas Sant Julià
Càritas
mossèn Pepe Chisvert
aliments
rebost solidari
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic