Diari digital d'Andorra Bondia

Castellet gira l’esquena al Festival d’Eurovisió i l’exclou del pressupost


Escrit per: 
Redacció

Director, directius i diferents caps de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVASA) van presentar dijous la programació per a la nova temporada, que just arrenca aquest mes.

No obstant, la nota significativa i destacada no va venir de l’eix programàtic, sinó més aviat de la notícia d’Enric Castellet que la parapública no participarà l’any 2010 en el festival de la cançó més important d’Europa, Eurovisió.
Castellet va comentar que  Eurovisió “és un projecte car per a Andorra” i que, tal com està la situació econòmica, s’ha decidit eliminar la partida pressupostària destinada a aquest esdeveniment de l’avantprojecte del pressupost 2009-2010.

Evidentment, i com acostuma a passar en la parapública, encara no s’ha dit l’última paraula, i és que Castellet ja va advertir que si bé no s’ha inclòs el festival en el pressupost, sí que podria reconsiderar-se l’opció d’anar a Europa en cas que el consell d’administració ho consideri necessari. En qualsevol cas, això se sabrà un cop s’hagi aprovat de manera definitiva aquest pressupost, cosa que es farà en aproximadament un mes, donat que l’avantprojecte “ja ha estat entregat al ministeri de Finances”.

REDUCCIÓ D'UN 5 PER CENT DEL PERSONAL
D’altra banda, el director general d’RTVASA també va comentar a grans trets les retallades que s’han fet en els números del 2010. Aquestes retallades es tradueixen en una disminució del pressupost del 13 per cent, que passa de 5.301.300 euros a 4.792.500.
Pel que fa a les despeses de personal, Castellet va assegurar que la retallada no serà “superior al 4 o el 5 per cent”, i davant la pregunta de si es produirien acomiadaments va reformular la qüestió indicant que no n’hi haurà, tot i que sí que es farà “una reducció mitjançant la no-renovació d’alguns dels contractes eventuals” que hi ha actualment.

Sobre la seva figura de director, Castellet va indicar que de moment no s’ha posat sobre la taula la seva continuïtat, però  va comentar que el seu càrrec està a disposició del consell d’administració. Una qüestió molt diferent serà omplir la cadira vacant del cap d’informatius, i és que si ara fa uns mesos Castellet indicava que s’estava buscant un perfil de fora de la parapública, ahir va assenyalar que es faran “reestructuracions internes” i que s’optarà per la promoció per cobrir la plaça vacant.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic