Diari digital d'Andorra Bondia
Esquiadors a les pistes l’hivern passat.
Esquiadors a les pistes l’hivern passat.

Certificat Covid obligatori a tots els espais i mascareta recomanable per esquiar


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

Ski Andorra comunica que fruit de l’evolució de la situació epidemiològica i amb l’objectiu de salvar la temporada el certificat Covid serà obligatori per accedir a les estacions d’esquí andorranes, tant per a la pràctica esportiva inclòs esquí de muntanya, raquetes i altres activitats així com per accedir als remuntadors, restaurants, escoles i la resta d’espais coberts del domini.  

Així doncs, les estacions faran controls amb l’objectiu de garantir la seguretat de clients i treballadors. Tal com es preceptiu, es podrà acreditar la immunitat a partir de 16 anys mitjançant una de les següents opcions: certificat de vacunació amb les dues dosis des de fa més de 14 dies o haver passat la malaltia fa més de 6 mesos i haver rebut una dosi de la vacuna fa més de 14 dies, certificat de recuperació conforme s’ha superat la Covid en els últims 6 mesos i certificat de prova diagnòstica negativa, que haurà de ser una PCR o TMA feta les darreres 72 hores o un test ràpid d’antígens negatiu fet les 12 hores prèvies. 

Les estacions es reservaran el dret de denegar l’accés o retirar el forfet a tot aquells clients que no puguin acreditar la certificació Covid obligatòria o no compleixin els requisits. 

Serà obligatori cobrir-se el rostre amb mascareta, o bé amb un tapacoll homologat, per a tots els majors de 6 anys als remuntadors, a les zones d’espera i als embarcaments de les instal·lacions mecàniques, serà obligatori l’ús de la mascareta en espais tancats, edificis i zones comunes com restaurants, escoles, botigues i taquilles per a les persones més grans de sis anys, en agrupament de persones, les trobades seran d’un màxim de 6 persones a l’interior i 10 a l’exterior. No serà necessari cobrir el rostre durant el descens en la pràctica l’esquí i l’snowboard però sí que és recomanable. 

Igualment, es recomana la compra i reserva online als webs de les estacions per evitar el pas per taquilles, no es limitarà la capacitat als remuntadors mecànics oberts i ventilat, la capacitat als remuntadors tancats se sotmetrà a la normativa que estableixi el Govern pel que fa al transport públic en cada moment, s’instauraran mesures de distanciament social en els punts més crítics i l'aforament podrà ser limitat als espais tancats com son els restaurants, les escoles, les botigues o els lloguers de material, on es recomana, a més a més, el distanciament de com a mínim 1,5 metres entre persones. 

També es reforçarà el servei de neteja i desinfecció d’espais comuns i s’instal•laran nous sistemes de filtratge de l’aire en els conductes de la calefacció. Hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a la zona d’embarcament dels telecabines i els edificis i restaurants de l’estació.

Es reforçarà l’auto venda i, a tal efecte, s’han incorporat noves màquines de venda i recollida de forfets als diferents accessos a l’estació. Es recomana el pagament contactless i s’instal·laran sistemes de caixes automàtiques de cobrament en efectiu per evitar la manipulació d’efectiu per part del personal. En aquest sentit, s'aconsella l’ús de les aplicacions mòbils de les estacions per mantenir-se informat i consultar el mapa de pistes, que funcionen sense connexió a Internet; i també per a reserves prèvies als restaurants a la carta, on es prioritzarà el servei als clients amb reserva per controlar els aforaments.

Finalment, Ski Andorra conclou que aquestes mesures han estat anunciades el 30/11/2021 amb una vigència de 15 dies i s’aniran adaptant en funció a l’evolució de la situació Sanitaria.

certificat
covid
espais
estacions
mascareta
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic