Cicle de tallers per abordar la celiaquia
L’Associació de Celíacs d’Andorra (ACEA) ha programat el primer cicle de tallers, una iniciativa que, tal com assenyala la presidenta, Montserrat Viles, si va bé es farà més vegades.
El primer taller, que es desenvolupa aquest estiu, porta per títol L’alimentació fora de casa: ¿m’obsessiono massa?. En aquest sentit, Viles remarca que a casa les famílies tenen controlada l’alimentació del membre que és celíac, però afegeix que tot es complica quan se surt fora.
“En no haver-hi gaires restaurants i hotels senyalitzats no saps què fer i tots anem amb la motxilla plena de menjar. Vas a apartaments per poder-ho fer tu. Falta aquesta sensibilització per part de la societat”, conclou Viles.
La següent proposta està programada ja per al mes de setembre i servirà, segons exposa Viles, “per veure com ho viuen els adolescents”. En aquest sentit, en aquesta sessió del setembre tractaran d’avaluar com viuen els adolescents la celiaquia.
I també al setembre tindrà lloc Dubtes i pors dels adults. Aquest tercer taller abordarà la temàtica de la celiaquia detectada en l’edat adulta, ja que, tal com constaten des de l’ACEA, “és diferent de ser celíac des de nen, perquè un adult ja té els hàbits”, i han constatat que els costa més adaptar-se a la nova situació que als infants. “Un nen és molt conscient de què pot menjar”, conclou Viles.