Diari digital d'Andorra Bondia

Cinc parròquies reparteixen unes 9.000 racions d’escudella


Escrit per: 
Redacció / Agències

Les cinc parròquies que van celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat amb la preparació d’escudellades populars van repartir prop de 9.000 racions.

A Andorra la Vella se’n va repartir unes 3.500 i a Escaldes-Engordany unes 2.000. Pel que fa a les parròquies altes, a Encamp es va preparar unes 1.300 racions, mentre que a Encamp i a la Massana se’n va fer prop d’un miler.
Els preus dels plats també van ser heterogenis. A Canillo, el plat amb cullera costava 8 euros, a Encamp 6 i a la capital 7. A més, també es va celebrar els tradicionals Encants de Sant Antoni amb la subhasta de lots a Canillo, Encamp i la Massana. Els diners recaptats amb les subhastes es destinaran a projectes benèfics.
A Canillo, no es va repartir els plats d’escudella fins que no es va acabar de subhastar els dotze lots, que incloïen vins, caves i licors, així com orelles i peus de porc, llonganisses, donges i bringueres, i fins i tot conills vius. Darrere d’aquests tradicionals Encants de Sant Antoni hi ha una bona causa. Enguany els diners recaptats en la subhasta o donats directament pels assistents es destinaran a la reconstrucció d’una escola a Oukut, al Senegal, en un projecte coordinat per mossèn Ramon Rossell.
Encamp també va celebrar uns encants, en què es va subhastar fins a una vintena de lots, amb productes que, com a Canillo, van ser cedits pels habitants de la parròquia. No hi van faltar els productes típics: els vins, els peus de porc i els embotits del país. En aquest cas, la recaptació també anirà destinada als projectes de l’Església.
Finalment, el Prat del Colat va acollir la subhasta de la Massana, la recaptació de la qual es destinarà a Càritas.

50 plats aptes per a al·lèrgics
La parròquia de la Massana va protagonitzar una proposta pionera al país consistent a elaborar  una escudella apta per a intolerants i al·lèrgics alimentaris. En total van ser una cinquantena els plats sense gluten, proteïnes de l’ou, llet i api, que van permetre la inclusió dels membres d’aquest col·lectiu, en una iniciativa que va comptar amb la col·laboració directa de l’Associació d’Al·lèrgics i Intolerants Alimentaris d’Andorra (AIA).

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte