Diari digital d'Andorra Bondia
La parada Escoles La Margineda on fins al setembre del 2019 arribava el bus.
La parada Escoles La Margineda on fins al setembre del 2019 arribava el bus.
La parada de l’Aern, última que fa el bus abans d’enfilar novament la carretera de la Margineda i tornar cap a Plaça Guillemó.
La parada de l’Aern, última que fa el bus abans d’enfilar novament la carretera de la Margineda i tornar cap a Plaça Guillemó.

Clam perquè el bus comunal torni a arribar a les escoles de la Margineda


Escrit per: 
M.S. / Fotos: Facundo Santana

La baixa d’un professor de l’institut espanyol de la Margineda, arran d’una lesió en caure la setmana passada per culpa del gel mentre pujava al centre, ha tornat a reactivar el clam perquè el bus comunal torni a parar, com ho feia fins al setembre del 2019, a la parada Escoles La Margineda i no uns 400 metres abans, a la parada de l’Aern, com ho fa ara. 

Així ho va explicar la secretària de la Junta de Personal de Funcionaris Espanyols a Andorra, Virginia Fernández, que va precisar que “davant la manca de resolució del problema, s’ha optat per fer-lo públic a través de les xarxes socials” per veure si “així hi ha més sort i ens donen una solució”. 

I és que ja el novembre del 2019, la direcció del Col·legi espanyol María Moliner va fer arribar una carta a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, posant de manifest “un seguit de queixes” per part del “professorat dels sistemes educatius espanyols i andorrà” així com també per part de l’“alumnat, famílies del mateix i personal d’administració i suport” pel fet que la línia LM del bus comunal ja no donava servei fins a la parada Escoles La Margineda i tenia el seu final a la de l’Aern. 

En la mateixa carta s’advertia que, al marge de comportar “retards en l’arribada als llocs de treball i a les classes durant les primeres franges horàries”, aquest fet podia “generar dificultats d’accés una vegada comenci el període hivernal amb pluja i neu, i fins i tot, provocar accidents indesitjats en haver de pujar a peu el tram que no es cobreix actualment”.

Un any després, però, la situació no havia canviat. I el 7 de desembre passat des de la Junta de Personal de Funcionaris Espanyols a Andorra es tornava a enviar una carta a Marsol incidint en el fet i advertint, a més, que en no arribar fins a la darrera parada el bus no té opció de girar a la rotonda, sinó que ha de maniobrar “en un lloc sense visibilitat”, fet que posa en risc la circulació de vehicles i la seguretat d’aquells que van a peu.

El 30 de desembre Marsol va donar resposta a la carta, si bé es va limitar a indicar que la línia LM del servei de bus comunal és per “cobrir les necessitats dels veïns de la Margineda” i que “assegurar el servei als centres escolars de caràcter nacional correspon al Govern”, i va instar a la Junta de Personal de Funcionaris Espanyols a Andorra a contactar amb el ministeri de Presidència, Economia i Empresa.

“Si tornem a fer cartes a la cònsol i al ministeri tornarem a perdre un curs més sense que se solucioni el problema”, va destacar Fernández, que va insistir que cal “una solució ja” perquè el camí des de la parada de l’Aern al centre “ja costa en condicions normals quan es va carregat, i es fa del tot intransitable amb la neu i el gel”. Amb tot, “respondrem a la carta de la cònsol”, va dir Fernández.

clam
perquè
bus comunal
torni
arribar
escoles
margineda
Comentaris: 1

Comentaris

El que no té lògica ni explicación posible és que per 500 metres no pugi l'autobús fins la parada del Centres educativo.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic