Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió celebrada ahir al matí.
Un moment de la reunió celebrada ahir al matí.

Col·laboració entre el Govern i l’ONCE per fer uns edictes més inclusius


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: SFGA

Aconseguir que els edictes que treu el Govern siguin més inclusius i afavoreixen que les pesones amb discapacitat es presentin als concursos. Aquesta és la finalitat d’uns tallers que ja s’han realitzat enguany i que també es portaran a terme l’any vinent de la mà de la Fundació ONCE. Aquest és un dels acords al qual han arribat avui el Govern i el grup social de l’ONCE.

Segons ha explicat aquest matí la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, “hem de treballar per fer uns edictes i uns concursos públics que siguin amb condicions d’igualtat i absolutament accessibles a totes les persones amb discapacitat”. I és que tot i que hi ha l’obligatorietat de discriminar positivament a l’hora de contractar, “la realitat és que costa molt que les persones amb discapacitat accedeixin a l’Administració”, ha reconegut.

Per fer-ho possible es vol aprofitar tot el potencial que ofereix l’ONCE. “Era una demanda insistent per part de les entitats de discapacitat del país  poder ampliar la col·laboració amb l’ONCE, una entitat molt potent i amb molts recursos”, ha remarcat la ministra després de la reunió. De fet, com ha recordat, Andorra forma part des del 2017 d’un programa iberoamericà per la discapacitat que és molt ampli i afecta moltes qüestions de funció publica. Aquesta col·laboració es farà extensiva a d’altres àrees i discapacitats diverses, no només les auditives i visuals, ja que l’ONCE s’ha obert des de fa anys a un ventall de discapacitats. Avui es tancarà la ronda de contactes en la qual hi han participat també algunes associacions.

Pel que fa al tema vinculat al joc i als programes socials que hi estan associats, Pallarés ha explicat que les converses s’estan portant a terme des de ls ministeris de Finances i Exteriors, ja que aquestes qüestions “tenen un altre vincle de relació bilateral entre estats i necessita altres convenis específics”, ha conclòs. 

col·laboració
Govern
ONCE
edictes
inclusius
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic