Diari digital d'Andorra Bondia
Vista parcial de l'aula que ha acollit l'examen de matemàtiques de la Prova Oficial de Batxillerat (POB) a Aixovall.
Vista parcial de l'aula que ha acollit l'examen de matemàtiques de la Prova Oficial de Batxillerat (POB) a Aixovall.

Comença la POB amb menys candidats que el 2017 i predomini de la branca científica


Escrit per: 
Agències / Foto: B.N.

Aquest matí han començat al Centre de Formació Professional d'Aixovall, a Sant Julià de Lòria, els exàmens corresponents a la Prova oficial de batxillerat (POB) 2018, convocada pel ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. Hi prenen part 159 candidats: 143 escolars i 16 lliures. En concret, les proves tindran lloc aquest dimecres i els dies 17, 18 al Centre de Formació Professional, i els dies 28, 29, i 30 de maig, a l'escola andorrana de batxillerat (la Margineda). Enguany hi ha hagut una disminució en el número de candidats ja que el curs passat se'n van presentar 197: 178 escolars i 19 lliures.

La POB consisteix en la realització d’una sèrie d’exàmens escrits i orals que permeten valorar de manera objectiva el grau de maduresa acadèmica del candidat en relació als objectius generals i a les competències adquirides al llarg del nivell educatiu de batxillerat i avaluar competències disciplinàries de cadascuna de les assignatures que són objecte d’avaluació a la prova oficial de batxillerat i dels continguts de segon curs de batxillerat. La sèrie que té més candidats és la científica i tecnològica amb 55 candidats (47 escolars i 8 lliures), seguida de l'econòmic i social amb 43 (37 i 6) i l'artístic i de comunicació 39  (38 i 1). Finalment, l'humanístic i lingüístic en té 22 (21 i 1).

En relació a aquesta xifra, la directora del departament d'Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès, ha explicat que la reducció dels alumnes de la branca humanística és una tendència que es va repetint en els últims tres o quatre anys. Pagès ha afegit que les proves es mantenen amb el mateix format i sense novetats, tenint en compte que el curs vinent canviarà tot el model amb la introducció del Permsea. En un altre ordre de coses, Pagès ha destacat l'elevat percentatge d'aprovats que s'obtenen cada any, que arriben al 93-94% i fins al 98% si no es compten els candidats lliures. En aquest sentit, confia que enguany es repeteixin les xifres, "i si les podem millorar encara millor".

La primera jornada ha estat marcada pels nervis dels estudiants i per la inquietud davant els temes que els podien tocar. Abans de començar, han hagut de deixar els mòbils en una caixa i tot seguit els han repartit el full amb les preguntes. Els questionaris han estat elaborats pels docents de diferents nivells educatius, i seguidament es creen unes comissions d'harmonització que vetllen per garantir el mateix nivell de dificultat i d'exigència de tots els exàmens.

POB
candidats
branca cient´`ifica
predomini
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic