Diari digital d'Andorra Bondia
El representant permanent del Govern d’Andorra prop del Consell d’Europa, l’ambaixador Josep Areny, abans de la ratificació del Protocol 16 de la Convenció per a la salvaguarda dels drets humans i les llibertats fonamentals.
El representant permanent del Govern d’Andorra prop del Consell d’Europa, l’ambaixador Josep Areny, abans de la ratificació del Protocol 16 de la Convenció per a la salvaguarda dels drets humans i les llibertats fonamentals.

Compromís d'Andorra per assolir una ciutadania democràtica i respectuosa amb la diversitat


Escrit per: 
Agències

El representant permanent del Govern d’Andorra prop del Consell d’Europa, l’ambaixador Josep Areny, ha dipositat l’instrument de ratificació del Protocol 16 de la Convenció per a la salvaguarda dels drets humans i les llibertats fonamentals. Areny ha fet aquest pas després d'haver intervingut aquest divendres en la 129a sessió ministerial d’aquesta organització internacional que ha tingut lloc a la capital de Finlàndia, Hèlsinki. La ratificació s'emmarca en el procés de reforma del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) iniciat l'any 2010, i que té com a objectiu, entre d'altres, reforçar el paper del jutge nacional en matèria de drets humans i evitar així violacions de la Convenció. A més, ha recordat que enguany Andorra també ha signat a Estrasburg (al gener) el Protocol d’esmena del Conveni 108 per a la protecció de dades personals.

Durant el discurs, l'ambaixador ha reiterat el ferm compromís d'Andorra amb el multilateralisme i la responsabilitat compartida de tots els estats membres per promoure el diàleg i trobar solucions als reptes geopolítics actuals, tot reforçant el sistema del Consell d’Europa (CE), que des de fa dos anys s'enfronta a una de les crisis institucionals i financeres més greus de la seva història. En aquest sentit, Josep Areny ha recordat que és essencial que tots els estats membre respectin els drets i obligacions estatutàries de l’organització, així com els principis internacionals d’integritat dels territoris per garantir l’estabilitat de les fronteres a Europa.

El representant andorrà ha defensat també la protecció efectiva dels drets humans a totes les zones del continent europeu, la llibertat d’expressió i la lluita contra les desigualtats i el terrorisme, així com la importància de la participació de la societat civil (ONG) i la ciutadania en general en la presa de decisions. En aquest sentit, Areny ha insistit en la prioritat que atorga Andorra a l’educació de qualitat i en valors per assolir una ciutadania democràtica i respectuosa amb la diversitat.

Per acabar, Areny ha defensat els valors divulgats pel Consell d'Europa (enguany se celebra el 25è aniversari de l’adhesió d’Andorra al CE i el 70è aniversari de la seva creació), ha felicitat el Govern de Finlàndia per l’excel·lent treball realitzat durant la seva presidència i ha desitjat a les autoritats franceses els millors desitjos d’èxit per la seva presidència que és efectiva a partir d’avui per una durada de sis mesos.

Compromis
garantir
Diversitat
consell
europa
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic