Diari digital d'Andorra Bondia
Vista dels voltants del poble de Peramola.
Vista dels voltants del poble de Peramola.

Compromís denuncia la usurpació de dos camins públics a Peramola


Escrit per: 
Alba Doral / Foto: BonDia

Amb quin dret els propietaris d’una granja porcina poden tallar i instal·lar tanques en dos camins públics? El regidor de Compromís per Peramola, Toni Mas, denuncia que amb cap argument i, per tant, després de demanar aclariments als responsables de l’Ajuntament sobre una presumpta usurpació, trasllada la qüestió al jutjat contenciós-administratiu de Lleida. I ja posats a fer preguntes, el socialista qüestiona també quines són les relacions familiars i laborals de les alcaldesses de Peramola i Bassella amb l’empresa que promou l’ampliació de l’explotació porcina. 

Mas indica que “no consta cap expedient de desafectació referent als dos camins que s’han tallat amb una tanca metàl·lica” en ampliar-se la granja Bonjosep. Rebutja que el procediment, en cas d’haver-se realitzat una permuta,  hagi estat el correcte, i insisteix que “ni un alcalde ni els regidors ni el secretari d’un Ajuntament poden determinar de forma unilateral la personalitat jurídica d’un camí”, fet que és competència dels tribunals i del Registre de la propietat.  Recorda el regidor, de pas, l’obligació del consistori de tenir executat i actualitzat el catàleg de camins, qüestió en la qual l’Ajuntament de Peramola, afirma, porta un retard considerable. “Es genera un problema per als veïns del municipi, perquè en no haver-hi un catàleg la gent perd consciència d’allò que era seu perquè s’està prioritzant l’interès privat”, rebla el regidor socialista. Això deixant de banda, puntualitza, que els camins en general presentin un manteniment deficient. Cosa que afecta especialment les persones més grans perquè dificultant el seu pas per les vies públiques. 

A banda del procediment que impulsi el regidor, l’afer forma part també de la relació de qüestions que proposa per abordar en la junta de portaveus que sol·licita a l’alcaldessa, que és qui té la potestat de convocar-la o no. No fer-ho és precisament la resposta que ha donat fins ara, es plany Mas. A banda del tema dels camins públics, el representant de Compromís torna a posar sobre la taula el lleig que l’equip de govern del consistori va fer a l’escriptor Josep Espunyes en no presentar-se a l’acte de l’homenatge que li retia l’Associació del Llibre del Pirineu. També hi ha qüestions com la necessària ampliació de l’escola, atès el creixement del nombre d’infants, una qüestió que ultrapassarà els límits temporals de l’actual mandat municipal, recorda. 

Compromis
Peramola
camins
usurpació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic