Diari digital d'Andorra Bondia
Carlota Valls i Òscar Ordeig, del grup municipal Compromís per la Seu.
Carlota Valls i Òscar Ordeig, del grup municipal Compromís per la Seu.

Compromís per la Seu proposa cedir el 30 per cent dels salaris i dietes dels regidors


Escrit per: 
Redacció / Foto: Viure als Pirineus

El grup municipal de Compromís per la Seu proposa destinar el 30% de les dietes, assistències i salaris dels regidors de l’Ajuntament per finalitats sanitàries o socials per pal·liar els efectes de la Covid-19. És una de les trenta mesures que han presentat per fer front a l'emergència en els diferents àmbits i que han fet arribar a l'equip de govern, a través de les reunions periòdiques que mantenen. Algunes són compartides, altres han estat acceptades i ja estan en vigor i altres estem a l’espera que es puguin dur a terme.

En primer lloc, davant les greus conseqüències econòmiques i socials provocades per la situació de confinament, Compromís ha proposat a l’equip de govern la creació d’un Fons Extraordinari d’Urgència Social i Econòmica, dotat amb un mínim d’un milió d’euros que permeti implementar les diferents subvencions i ajuts.

Davant la disminució de l’activitat econòmica, Compromís ha demanat que s’aprovi una línia d’ajuts pels establiments de comerç, els autònoms i les petites empreses, d’entre 1.000 i 2.000 euros, així com ajuts en el lloguer i en l’aigua dels locals, especialment als que s’han vist obligats a tancar. També el pagament de factures a proveïdors per part de l’ajuntament de forma urgent per dotar de liquiditat el més aviat possible a aquestes empreses.

Compromís ha proposat també diferents mesures per donar suport a les famílies més vulnerables amb l’objectiu de garantir l’alimentació equilibrada dels infants, l’atenció especialitzada dels infants amb dificultats, l’accés a l’educació en igualtat d’oportunitats i el pagament de lloguers i factures de subministraments bàsics.

La situació de confinament ha empitjorat l’estat de salut físic i psicològic de les persones grans en situació més vulnerable. Per aquest motiu Compromís ha proposat una sèrie d’ actuacions extraordinàries per donar suport a la gent gran sola, com el reforç de l’atenció domiciliària, la instal·lació del servei de teleassistència i l’acompanyament i seguiment telefònic diari.

Davant la davallada generalitzada d’ingressos, Compromís ha proposat canvis significatius en el pagament de taxes i impostos municipals, elaborant una llista d’aquells pagaments que no s’haurien de cobrar a ningú mentre duri l’estat d’alarma, altres que es poden deixar de pagar i altres que haurien de rebre un tracte especial (ajornaments, fraccionaments i sense recàrrecs).

Des del començament de la crisi sanitària, Compromís ha fet arribar a l’equip de govern en diverses ocasions la necessitat de millorar la neteja de la ciutat en general i de la desinfecció donades les circumstàncies de pandèmia. Per aquest motiu, ha proposat la elaboració i posta en marxa d’un Pla especial de neteja i desinfecció de carrers, mobiliari urbà i equipaments municipals.

Pel que fa a la comunicació, essencial en un context de crisi, Compromís ha reiterat la necessitat d’una informació i comunicació veraç i continua, que es concreta en la petició de redacció d’un comunicat diari amb dades actualitzades d’interès per la ciutadania, la elaboració d’un recull de les ajudes aprovades des de les diferents administracions, la millora de la exposició de la informació en la pàgina web de l’ajuntament i la publicació d’un nou calendari fiscal.

Compromís aposta per assegurar que els nostres infants, després de mesos de confinament a casa, passin un estiu com es mereixen i com necessiten, per això ha proposat a la regidoria d’educació i infància una programació especial del casal d’estiu amb més horari, més activitats a la natura i més beques.

Per últim, en un moment en què la solidaritat ha d’emergir per part de tothom, Compromís proposa destinar el 30% de les dietes, assistències i salaris dels regidors de l’Ajuntament per finalitats sanitàries o socials per pal·liar els efectes del COVID-19.

 

 

Compromis
Seu
donar
trenta
salaris
regidors
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic