Diari digital d'Andorra Bondia
La plataforma explica a Calvó els motius pels quals no ha fet accions judicials
La plataforma explica a Calvó els motius pels quals no ha fet accions judicials

Compromís perquè els veïns facin el seguiment de les obres de l’ETR


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La plataforma Aldosa Veïns farà un seguiment periòdic de les obres de construcció de l’Estació Transformadora i Repartidora d’energia (ETR) de la Gonarda, a la Massana, i durant la seva explotació. Així s’hi va comprometre el Govern en una reunió mantinguda ahir entre els residents a la zona, FEDA, el Comú de la Massana i el ministeri de Medi Ambient. En concret, s’ha proposat que l’entitat pugui tenir una primera reunió abans de l’inici dels treballs i després es preveuen celebrar trobades amb totes les parts implicades, que podrien tenir lloc de forma trimestral.

A banda, el Govern es va mostrar predisposat a entregar a la plataforma, de forma quinzenal, la check list sobre els aspectes relacionats amb les revisions que afecten el mediambient (es tracta d’un recull de les comprovacions que es fan en una obra). També es farà un control de la pista forestal i l’impacte que hi poden tenir els treballs, i del soroll, tant durant les obres com en la fase d’explotació. Sobre aquesta qüestió, es va informar els veïns que en les unitats de reducció de la instal·lació s’hi ubicaran unes pantalles per disminuir el soroll. De fet, aquesta és una de les principals preocupacions dels veïns. L’executiu també es va comprometre a facilitar a la plataforma una persona de contacte a la qual poder adreçar les inquietuds que puguin sorgir durant l’obra. 

La previsió és que els treballs de construcció de l’ETR probablement no comencin fins al setembre. La intervenció s’allargarà més o menys en funció del temps que faci durant l’hivern,  però està projectada en nou mesos. 

La trobada d’ahir també va servir per explicar personalment a la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el que la plataforma ja li va traslladar per carta a finals d’abril, en la qual s’informava que descartava qualsevol acció judicial contra l’ETR. Els veïns li van exposar que es va prendre aquesta opció tenint en compte que les possibilitats d’èxit d’un recurs a la Batllia eren gairebé nul·les i, per  tant, no tenia sentit crear “mala maror”. Durant  la reunió, també es van entregar a l’entitat els estudis electromagnètics, que ara analitzarà, i es va informar que es donarà resposta per escrit a les al·legacions que va presentar tot i que ja han estat contestades oralment.

Compromis
veïns
facin
seguiment
obres
ETR
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic