Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la constitució del consell d'infants d'Encamp, avui.
Un moment de la constitució del consell d'infants d'Encamp, avui.

Constituït el consell d'infants d'Encamp


Escrit per: 
Agències / Foto: Comú d'Encamp

El consell d'infants d'Encamp, format pels representants infantils de la parròquia, s'ha constituït aquest dijous en un acte a la sala del consell del comú, que a més a més, ha estat gravat i retransmès com a prova del nou sistema de videoactes que es posarà en funcionament a partir del gener per retransmetre els consells de comú.

Els representants infantils, que han estat escollits a través dels centres educatius de la parròquia, són un total de tretze nens i nenes que han pres possessió del càrrec com a consellers i set com a suplents, en un acte presidit per la cònsol major, Laura Mas, acompanyada del conseller d'Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez; de la directora del departament, Maribela Moreno i de la presidenta d’Unicef Andorra, Marianela Vila, i del director, Albert Mora, que també hi han assistit com a convidats.

Els representants infantils un cop han pres possessió del càrrec, amb el corresponent protocol de jurament, han assumit el compromís de treballar per la parròquia i de preparar amb els seus companys un seguit de propostes de millora per Encamp i el Pas de la Casa que es debatran en una propera sessió, cap a la primavera.

La cònsol major ha agraït als nous consellers i conselleres el seu compromís i els ha encoratjat “a treballar propostes que siguin factibles” i els ha recordat que “teniu molt a dir i us volem escoltar”.

La presidenta d’Unicef ha destacat que diumenge és el Dia internacional del dret dels infants i ha agraït la col·laboració dels comuns per donar veu a la infància a través de programes com els consells d’infants. També ha felicitat a tots els consellers i conselleres recentment nomenats.

El conseller d’Esports, Infància i Joventut ha animat els infants a “treballar moltes propostes". "Aprofiteu per parlar amb els vostres companys i famílies, veïns, escoltar la ciutadania, petits, adults i infants per veure quines millores podeu aportar a la parròquia d’Encamp", els ha manifestat.  El conseller ha agraït en nom del comú a Unicef i a tots els mestres i direcció de les escoles per participar i acompanyar-los en el projecte.  

Mas ha conclòs la sessió resumint l’estat d’execució de les propostes que s’han dut a terme des del darrer consell d’infants com el nou parc del Pas de la Casa, que està pràcticament enllestit, les cistelles de bàsquet que ja s’han col·locat a Encamp, i properament es col·locaran al Pas. La cònsol ha explicat que una part del nou parc de l’Ossa es preveu que pugui estar en funcionament l’any vinent.

Tal com s'ha esmentat, la sessió del consell d’infants s’ha retransmès a través del nou sistema de videoactes que el comú posarà en funcionament a partir del mes de gener per poder seguir els consells de comú en directe i consultar les sessions a través d’un espai al web comunal. Tot i que la sessió d'aquest dijous ha estat enregistrada com a prova del dispositiu, ha estat positiva i ha quedat visible al canal de youtube del comú d’Encamp.

Comu d'Encamp
Consell d'Infants
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic