Diari digital d'Andorra Bondia
El conveni s'ha signat aquesta tarda.
El conveni s'ha signat aquesta tarda.

Conveni de col·laboració entre Protecció Civil i els col·legis d’Arquitectes, d’Arquitectes Tècnics i d’Enginyers


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències del ministeri de Justícia i Interior ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra (COEA), el Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) i el Col·legi Oficial d’Arquitectes Tècnics d’Andorra (COATA) amb l’objectiu d’organitzar una resposta coordinada davant les emergències que provoquin danys a les estructures dels edificis i en què es necessiti determinar l’habitabilitat dels immobles.

En el text, s’estableix un protocol en les situacions d’emergència, risc greu, catàstrofe o calamitat pública provocades per un sisme o altres fenòmens naturals extrems d’abast territorial que requereixin una mobilització especial dels grups d’actuació i grups de suport i una avaluació dels danys de les estructures dels edificis impactats pel fenomen, amb l’objectiu de determinar-ne l’habitabilitat.

Segons es detalla també en el conveni, serà el departament de Protecció Civil l’encarregat de posar-se en contacte amb els coordinadors d’emergències identificats en el conveni, i es planificarà conjuntament la resposta segons la gravetat de la situació i la disponibilitat dels col·legiats acreditats.

La signatura de l’entesa ha tingut lloc aquesta tarda i hi han pres part el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, la degana del COAA, Sonia Palau, el degà del COATA, Jaume Rifà i el president del COEA, Vicenç Jorge. El text també recull la voluntat de proporcionar formació tècnica específica en avaluació de danys estructurals i coneixements sobre el sistema d’emergències del país, els plans de protecció civil i els centres de comandament, entre altres.

La col·laboració s’emmarca en les accions de prevenció i de preparació de la resposta enfront a situacions d’emergència que realitza Protecció Civil. Es lliurarà un adhesiu a totes les entitats col·laboradores per tal d’identificar els col·legis oficials mencionats i reconèixer el seu compromís i solidaritat en aquestes situacions d’emergència.

conveni
col·laboració
protecció civil
arquitectes
arquitectes tècnics
enginyers

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte