Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol d'Encamp, Laura Mas, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el director de Protecció Civil, Cristian Pons, durant la visita al poliesportiu del Pas.
La cònsol d'Encamp, Laura Mas, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el director de Protecció Civil, Cristian Pons, durant la visita al poliesportiu del Pas.

Conveni de col·laboració entre Protecció Civil i els radioaficionats


Escrit per: 
Agències

El consell de ministres ha aprovat el conveni de col·laboració entre el departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències (DPCGE) i la Unió de Radioaficionats Andorrans (URA). L’entesa té com a objectiu regular la col·laboració preventiva i operativa entre el DPCGE i la URA a fi de poder integrar aquesta última en el sistema nacional d’emergències com a grup de suport del DPCGE, i organitzar, de manera coordinada, la resposta davant les actuacions d’emergència, risc greu, catàstrofe o calamitat pública que provoquin una fallida de les comunicacions.

Aquest conveni també permetrà establir col·laboracions en accions de sensibilització i formació de la població promogudes pel DPCGE, per fomentar d’aquesta manera l’autoprotecció i la resiliència dels ciutadans del Principat. La col·laboració voluntària es farà a través dels radioaficionats que pertanyen a la URA, degudament acreditats i titulars de llicències vigents, i consistirà en la utilització d’estacions radioelèctriques que integren la xarxa SECOM.

En cas de requerir l’activació de la URA, el DPCGE es posarà en contacte amb el coordinador d’emergències el qual, conjuntament amb algun dels responsables del DPCGE i segons la disponibilitat dels seus socis, planificarà i dimensionarà la resposta a la situació d’emergència. La URA, un cop requerida, serà l’encarregada d’avisar els seus socis i de posar en marxa l’operatiu intern i els mecanismes tècnics adients que permetran desenvolupar la seva activitat amb seguretat i eficàcia, sempre sota la direcció del DPCGE.

En les accions de sensibilització dissenyades per Protecció Civil que tinguin relació amb l’àmbit d’actuació de la URA, se sol·licitarà la col·laboració de l’associació per tal de difondre els consells d’autoprotecció i promocionar l’ús dels canals d’informació del DPCGE per seguir l’actualitat. El conveni entrarà en vigor un cop sigui signat.

Obres de millora a Ordino i Sant Julià de Lòria

D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat  la licitació per a les obres de manteniment de la CS-131 de La Peguera, en fase 3. El treballs consisteixen en la reparació de la plataforma en el punt quilomètric 3+300 de la carretera secundària 131 de La Peguera, a Sant Julià de Lòria, a causa d'un enfonsament localitzat i que comporta un risc per la circulació del trànsit rodat. Es preveu enderrocar el ferm existent, rebaixar la plataforma per poder modificar el perfil transversal conduint les aigües a una nova cuneta al marge dret de la calçada en sentit pujada. Per finalitzar, també està previst reparar la barrera de seguretat tipus biona i col·locar-la a l’alçada correcte.

A més, el ministeri també ha licitat noves obres a la CS 340 del coll d’Ordino, en fase 5. Tenen per objectiu consolidar la plataforma i evitar l’assentament progressiu del paviment en el tram comprès entre la cruïlla de l’hotel Babot i la zona del tram proper al carrer Bony de l’Àrtic, aproximadament al punt quilomètric 2+200. L’abast del projecte és la reparació de l’extrem de la calçada existent, tot refent els murs de maçoneria malmesos i millorant la seguretat, mitjançant elements de barrera mixta fusta-metall. La llargada total de l’actuació és de 380 ml.

Ambdues licitacions són a través de concurs nacional, obert i modalitat ordinària. Les ofertes s'han de presentar en un sobre tancat, en horari d'atenció al públic del Servei de Tràmits, fins al 31 de març del 2021.

conveni
col·laboració
protecció civil
radioaficionats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic