Diari digital d'Andorra Bondia
Ensenyat, González i Espot en la signatura del conveni.
Ensenyat, González i Espot en la signatura del conveni.

Conveni per donar accés gratuït als textos refosos de totes les lleis a la ciutadania


Escrit per: 
E. O. G. / Foto: SFGA/CEsteve

El Govern, el Consell General i la societat A un Clic, propietària del portal leslleis.com van signar ahir un conveni per facilitar l’accés gratuït de la ciutadania als textos refosos de totes les lleis. Per aquest, el Govern i el Consell General pagaran conjuntament entre 8.000 i 9.000 euros mensuals a l’empresa, segons ha explicat avui el cap de Govern, Xavier Espot, que ha assegurat que l’objectiu no és altre que “facilitar i donar un millor servei als operadors jurídics del país i a tots els ciutadans a l’hora de poder consultar les diferents normes jurídiques”.
Sovint, amb l’aprovació d’una llei se’n modifica una altra, i si no hi ha l’encàrrec al Govern d’elaborar el text refós, es complica fer un seguiment per part de la ciutadania de les normes vigents. Leslleis.com ja elabora aquest text refós i ara (a partir del mes de gener vinent) el posarà a disposició de la ciutadania de manera gratuïta dins de la pàgina del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Així per exemple, amb la que serà la Llei de la llengua pròpia i oficial es preveu modificar la Llei qualificada d’Immigració per tal de poder exigir coneixements de català a l’hora de renovar l’autorització d’immigració. Un canvi que un cop s’aprovi la llei del català serà vigent però que el text de la Llei d’immigració no recollirà fins que s’aprovi el text refós i, per tant, aquell qui ho busqués a la pròpia Llei d’immigració no ho trobaria. Amb el conveni, la ciutadania tindrà accés a un text refós que en el termini aproximat d’una setmana a partir de la publicació de la Llei del català al BOPA ja recollirà el canvi. 

De totes maneres, els textos no tindran validesa jurídica fins que no siguin aprovats pel Govern primer i el Consell General després, i finalment siguin publicats al BOPA, però sí que el conveni agilitzarà també aquest procés i mentrestant la ciutadania ja els podrà consultar.

Per la seva banda, el síndic general, Carles Ensenyat, ha destacat la seguretat jurídica que aporta el conveni a la ciutadania i el fet que pel conveni també es podran publicar els textos refosos de la normativa anterior al 2011. 

El soci fundador del portal jurídic leslleis.com, Eduard González, ha explicat que “normalment” en una setmana es disposa dels textos actualitzats i va assenyalar que tots els països de l’entorn disposen de serveis com el que es proposa, siguin públics o privats.

lleis
jurídic
BOPA
conveni

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Ja podien fer el mateix amb l'evolució de l'Acord amb la UE, una web explicant els motius, el que guanyaríem, el que perdríem, i així evitar-se tants rumors...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte