Diari digital d'Andorra Bondia
Se signa el conveni entre el Govern i la societat concessionària del Túnel d’Envalira per a la gratuïtat del peatge per als vehicles elèctrics
Se signa el conveni entre el Govern i la societat concessionària del Túnel d’Envalira per a la gratuïtat del peatge per als vehicles elèctrics

Conveni entre el Govern i el Túnel d’Envalira per a la gratuïtat del peatge per als vehicles elèctrics


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i la presidenta de Globalvia, societat concessionària del  Túnel d’Envalira, Maria Luisa Castro, han formalitzat aquest matí el conveni que permetrà als vehicles elèctrics utilitzar gratuïtament aquesta infraestructura viària.
La gratuïtat de pas s’aplicarà des d’aquest mateix mes de maig fins al 31 de desembre del 2016. L’acord és renovable de manera tàcita entre les parts per un període de 2 anys, fins el 31 de desembre del 2018.
Es poden beneficiar d’aquest avantatge els vehicles classe 1, degudament identificats amb el distintiu atorgat en el marc del programa Engega 2016, ja siguin persones físiques residents a Andorra, societats de dret andorrà, així com les entitats sense ànim de lucre.
Els vehicles hauran de circular per les vies manuals de l’àrea de peatge per a la seva validació.Tanmateix, segons el sistema de classificació de vehicles de la societat concessionària, la tarifa classe 1 correspon a vehicles lleugers, d’alçada menor o igual a 2 metres i pes menor o igual a 3,5 tones.
D’acord amb el conveni, la societat Túnel d’Envalira es fa càrrec dels 500 primers trajectes per any. L’import corresponent als trajectes efectuats per sobre d’aquest nombre serà sufragat pel Govern.
El Govern, a través del departament competent en matèria de transport, lliurarà a l'empresa concessionària amb una periodicitat setmanal un fitxer en format digital que contindrà la relació de les matrícules dels vehicles que podran optar a la reducció tarifària.

túnel d'Envalira
Jordi Alcobé
Globalvia
Maria Luisa Castro
Número de vots: 259
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic