Diari digital d'Andorra Bondia
La Caixa Andorrana de Seguretat Social.
La Caixa Andorrana de Seguretat Social.

Conveni per a l’intercanvi de dades entre l’INSS i la CASS


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

El Consell d’Administració ha aprovat avui el conveni entre l’INSS i la CASS per transmetre dades de control entre Espanya i Andorra de pensionistes. Aquest conveni permetrà informar de les defuncions dels pensionistes residents a l’altre país per pagar així les corresponents pensions fins al moment de la defunció. D’aquesta manera, s’evitaran pagaments indeguts. A més, s’informarà dels imports de les pensions cobrades pels assegurats residents a l’estranger. Així, se sabrà l’import de la pensió estrangera que cobra un pensionista resident al país. Aquesta informació permetrà saber el total d’ingressos reals d’un pensionista i per tant si pot accedir o no a una ajuda, com per exemple una pensió no contributiva. Ara, el Govern l’haurà de validar i ratificar.

El Consell d’Administració de la parapública també ha aprovat la convenció amb el centre medicoquirúrgic que opera a Andorra des del 2016, servint de plataforma estructural per donar suport a les consultes externes i espais quirúrgics i odontològics als professionals que amb conveni com a compte propi amb la CASS, utilitzen aquests espais i serveis de suport.

Un altre dels acords té a veure amb l’aprovació del contracte amb l’empresa Orgoa que permet optimitzar el procés de compra de materials mèdics i quirúrgics. Finalment, també es va donar llum verd a l’actualització de les tarifes de monitoratge de glucèmia i el reemborsament dels fàrmacs anomenats PrEP (Profilaxis preexposició) del VIH.

conveni
intercanvi
dades
INSS
cass

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte