Diari digital d'Andorra Bondia
Ester Vilarrubla va informar ahir de l’aprovació del reglament.
Ester Vilarrubla va informar ahir de l’aprovació del reglament.

Convocatòria anual per accedir a les borses de treball del ministeri


Escrit per: 
M. S. / Foto: SFGA

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior farà anualment una convocatòria per accedir a les borses de treball del cos d’Educació adreçada a aquelles persones que no n’han format mai part o que se n’han donat de baixa. Així ho ha anunciat la titular de la cartera, Ester Vilarrubla, que ha destacat que aquesta és una de les novetats que es preveuen en el reglament de funcionament i de gestió de les borses de treball del cos d’Educació, aprovat ahir pel consell de ministres.

La ministra, que ha remarcat que en cas de necessitat també es faran convocatòries extraordinàries per cobrir llistes específiques durant el curs, ha explicat que el reglament, que desenvolupa la Llei del cos d’Educació, formalitza l’existència, funcionament i la gestió de les dues borses de treball ja existents, com són la del personal tècnic d’educació i la del personal de suport educatiu, que tenen l’objectiu de poder disposar de docents “en qualsevol moment del curs per garantir-ne la presència a les aules”.

El reglament preveu també l’avaluació dels treballadors que estan en borsa. Primerament, el treballador públic interí serà avaluat pel seu comandament, a partir dels 15 dies de nomenament. Després, el treballador s’avaluarà a partir de nou descriptors amb una nota que anirà de l’1 al 10. Vilarrubla va remarcar que si el resultat de l’avaluació és inferior a 5, el treballador no podrà formar part de les borses durant aquell curs escolars ni tampoc dels tres cursos següents. Aquesta avaluació correspondrà al 70% de la qualificació final i el 30% restant anirà lligada a mèrits.

D’altra banda, Vilarrubla ha informat que de la mateixa manera que es va fer per aquest curs es mantindrà el preu del transport escolar i del bus lliure per al curs 2021-2022, a la vegada que els carnets vigents es renovaran de forma automàtica per tal d’alleugerir els tràmits a les famílies. Per als qui hagin de presentar la sol·licitud ho podran fer entre el 25 de març i el 4 de juliol.

Així mateix, Vilarrubla, que ha avançat que s’ha tret també a licitació la millora de la xarxa wifi dels centres educatius del país, ha explicat que s’ha obert la convocatòria dels ajuts per al pagament de les matrícules universitàries dels estudis de tercer cicle de l’any 2021. En aquest sentit, la ministra ha precisat que enguany es preveu ja atorgar l’ajut per als tres anys que duri el doctorat per evitar que s’hagi de prensentar cada any la documentació. Així, es preveuen dues ajudes de 45.000 euros, a 15.000 per curs.

convocatòria
anual
borses de treball
ministeri

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte