Diari digital d'Andorra Bondia

Crear itineraris de llarg recorregut,un dels reptes de l’Alt Pirineu i Aran


Escrit per: 
Agències

Durant la primera jornada del Curs de gestió de camins i mobilitat a l’Alt Pirineu i Aran, que es va dur a terme ahir a Sort organitzada per l’Institut de Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (Idapa), es va parlar de la manca de senders de llarg recorregut i de la necessitat de potenciar-los en aquest territori.

Arcadi Castilló, director de l’Idapa, va explicar que la voluntat del curs és crear sinergies per treballar en la creació de senders de durada superior a la d’un dia que transcorrin per les diferents comarques del Pirineu. Castilló va assenyalar que aquest és un turisme emergent en aquest territori i que s’ha de prendre exemple d’altres països europeus. 
Una de les assignatures pendents pel que fa als senders és unificar la senyalització al Pirineu, ja que cada administració o entitat que promou un itinerari n’utilitza una de diferent. Castilló ha dit que el curs ha de servir per tractar d’aquest aspecte amb els diferents tècnics que treballen en la creació d’itineraris des de les diferents administracions.
El director de l’Idapa va recordar que hi ha el Pla estratègic de senders de l’Alt Pirineu, redactat el 2007, que fa un estudi de l’oferta de senderisme, i conclou que s’aprofiten molt les activitats de curt recorregut i que encara hi ha ventall de possibilitats molt ampli quant als itineraris de durada superior a la d’un dia.
Castilló aposta per fer recorreguts més dinàmics que els tradicionals d’anar i tornar d’un mateix lloc, i creu que cobrir aquest espai suposa una potencialitat molt important per al Pirineu. Els últims anys ha proliferat la creació de diferents senders promoguts pels ajuntaments o els consells comarcals, i falta crear itineraris intercomarcals.
El director de l’Idapa assenyala com a sectors encara emergents de les comarques dels Pirineus el de la neu en totes les seves modalitats i el del senderisme.
En el curs hi participen una cinquantena de persones entre tècnics d’administracions locals, entitats, empreses dedicades al guiatge, responsables de refugis i entitats conservacionistes.
Entre els diferents temes que es tractaran en la formació hi ha el marc normatiu regulador de camins i la circulació motoritzada, i els diferents models de gestió de la mobilitat rural. Així mateix, es parlarà de la diversa realitat de les comarques del Pirineu pel que fa a itineraris i els diferents models de gestió del senderisme.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte