Diari digital d'Andorra Bondia
Un instant de la sessió de consell de comú, celebrada ahir, a la sala de Casa Comuna.
Un instant de la sessió de consell de comú, celebrada ahir, a la sala de Casa Comuna.

Crèdit extraordinari d’1,45 milions per reparar el viaducte de Doctor Vilanova


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: T.L/ Comú d'Andorra la Vella

El Comú d’Andorra la Vella va aprovar ahir un crèdit extraordinari d’1.450.000 euros per tal de dur a terme les obres de reforç i reparació del viaducte del carrer Doctor Vilanova. Segons va explicar la cònsol major, Conxita Marsol, la infraestructura es va construir el 1976 i al llarg dels anys s’ha anat deteriorant. De fet, una auditoria del 2013 elaborada per Govern ja va detectar-hi deficiències si bé, segons la cònsol, no era el punt amb més urgència d’actuació. Concretament s’ha fet malbé el formigó que hi ha en el forjat de l’entrebigat i per arreglar-ho s’haurà de tallar el carrer durant 9 mesos. Marsol va avançar que la previsió és que els treballs puguin començar de cara al gener i a més s’aprofitarà per eixamplar les voravies i millorar l’accessibilitat de la zona eliminant les escales que hi ha a les voravies així com adaptant les que donen accés al Centre de Congressos. El més probable és que s’hagi de canviar la direcció d’algun altre carrer per poder absorbir el trànsit que no podrà circular per Doctor Vilanova i és per aquest motiu que ja s’han iniciat converses amb Mobilitat.

Els tres consellers de la minoria socialdemòcrata van votar en contra de la proposta remarcant que no disposaven de cap informe tècnic sobre els treballs i van criticar la falta de planificació pel que fa al manteniment de les infraestructures, per la qual cosa van demanar un estudi global de l’estat de les infraestructures de la parròquia. “No és qüestió de generar alarmes, sinó de tenir la certesa que s’hi està a sobre”, va afirmar la consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona.

D’altra banda, ahir es va fer un pas més per consolidar el projecte de l’edifici multifuncional. Tot i l’abstenció dels tres consellers de la minoria, es va aprovar prorrogar durant 30 anys els lloguers dels terrenys de davant de l’edifici de Govern que acolliran l’equipament. Es tracta de quasi 8.000 metres quadrats que complementen els 2.000 que té el Comú en propietat i pels quals es pagaran 25.000 euros mensuals. Des de la minoria es va qüestionar que es prorrogui el lloguer dels terrenys sense tenir la certesa total que el multifuncional es farà allà i consideren que el preu és elevat, per la qual cosa proposaven aprofitar un terreny de propietat a la zona de la Margineda, una ubicació que troben més encertada.

Trasllat de la casa pairal de Santa Coloma

La casa pairal de Santa Coloma canviarà d’ubicació. Els propietaris de la casa Quim de Dolsa han demanat recuperar-la i per aquest motiu la corporació ja té previst instal·lar-la a la zona de Prat Condal. D’altra banda, es va acordar suspendre temporalment la tramitació de llicències per instal·lar parcs solars i fotovoltaics per tal d’analitzar primer les zones on sigui possible. Marsol va explicar que com que es va fer una revisió del POUP abans que s’aprovés el Pla sectorial d’infraestructures energètiques, aquesta anàlisi no estava feta. Amb tot, la suspensió no afecta les instal·lacions que es facin a les teulades. Igualment, també es va donar llum verd al conveni perquè l’hospital tingui garantida la connexió a la xarxa d’aigua potable d’Andorra la Vella.

El PS demana “passar pàgina” del Carroi

“Vist que no interessa a les empreses, potser toca passar pàgina perquè tenim altres prioritats.” Amb aquesta contundència es va referir ahir el conseller del PS, Sergi Gonzàlez, al projecte del telefèric del pic de Carroi. La minoria es va interessar per la proposta tenint en compte els canvis d’accionariat a EMAP, però la cònsol no va poder donar més detalls dels que ja havia anunciat, i va indicar que no descarta per ara la proposta però que es donaran un temps més de marge per veure què fer en funció de com vagin les coses a l’estació massanenca.
En un altre ordre de coses i preguntada per la premsa sobre el conflicte per les transferències amb el Govern, la cònsol major va assegurar que els comuns “mantenim el mateix posicionament” i per tant, es considera que el Govern els deu diners. Amb tot, va assegurar que s’analitzarà la resposta de l’Executiu per si “hi ha alguna cosa que ens faci veure que tenen tota la raó, però ho veiem difícil perquè ho tenim molt estudiat”. Ara els comuns disposen d’un mes per portar el cas a la Batllia i que siguin els tribunals qui decideixin. “No podem deixar de reclamar una quantitat que pensem que és nostra”, va insistir.

Crèdit
extraordinari
1
45 milions
reparar
viaducte
doctor Vilanova
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic