Diari digital d'Andorra Bondia
La Creu Roja va presentar ahir els dos nous vehicles que s’incorporen a la flota de l’àrea de Transport Sociosanitari.
La Creu Roja va presentar ahir els dos nous vehicles que s’incorporen a la flota de l’àrea de Transport Sociosanitari.

Creu Roja ha fet 98.000 serveis de transport sociosanitari en 10 anys


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

La Creu Roja Andorrana ha realitzat gairebé 98.000 serveis de transport sociosanitari la darrera dècada. Així ho va destacar ahir el president de l’entitat, Josep Pol, en l’acte de presentació dels dos nous vehicles que s’han incorporat a la flota d’aquest servei, on va precisar que concretament s’han portat a terme 97.676 serveis que s’han prestat a 2.362 usuaris diferents.
Al marge d’aquestes persones que per causes mèdiques i socials han requerit un transport adaptat a les seves necessitats per accedir als centres sanitaris o als recursos i equipaments sociosanitaris, Creu Roja, també els darrers deu anys, ha donat servei a 1.739 persones més, usuaris socials, que han requerit un transport adaptat a les seves necessitats per a qüestions més quotidianes com poden ser anar a comprar, a realitzar un tràmit bancari o a la perruqueria, entre d’altres. Així ho va explicar el director general de l’entitat, Jordi Fernández, que va deixar clar que aquestes rutes socials no suposen un sobrecost, ja que es mira d’aprofitar les quatre rutes de transport sociosanitari ja existents, cinc ja “amb la nova ruta que s’ha creat al Pas de la Casa”.
De fet, segons va afegir el cap de l’àrea de Logística, Prevenció, Socorrisme, Formació i Emergències de la Creu Roja, Quim Fenoll, que va remarcar que “la ruta social és molt elàstica”, fins i tot en alguna ocasió “s’ha arribat a modificar una ruta per donar un servei social”.
Amb la incorporació dels dos nous vehicles, la flota de l’àrea de Transport Sociosanitari de la Creu Roja Andorrana compta ja amb 5 vehicles, “suficients” per cobrir les cinc rutes actuals, segons Fernández, que va assegurar que “estem molt satisfets perquè no hem deixat mai cap usuari desatès”.
La compra i adaptació de les dues Mercedes Sprinter, que han tingut un cost de 36.000 i de 42.000 euros respectivament, s’ha fet amb l’aportació anual que l’entitat rep d’Andorran Banking, en virtut del conveni de col·laboració entre les dues parts destinat a mantenir i millorar la flota de vehicles d’aquest servei, a través del qual l’Associació de Bancs Andorrans aporta 30.000 euros anuals. Precisament, la directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, va ser a la presentació dels dos vehicles, on també va assistir el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, que va recordar quan l’any 1991 la Creu Roja, de la qual en formava part com a voluntari, iniciava aquest servei de transport sanitari “amb un Subaru 4x4”.
Els dos nous vehicles, de 9 i 8 places respectivament (amb xòfer i tècnic inclòs) compten amb tecnologia d’última generació per adaptar les cadires. Concretament, segons va explicar Fenoll, incorporen el sistema Rollibox per al muntatge i fixació de les cadires. Es tracta d’un sistema pioner i de tecnologia alemanya que permet plegar completament les cadires, de manera que es puguin deixar els espais necessaris per a la instal·lació de cadires de rodes i combinar-lo amb les necessitats dels usuaris de cada servei. Així mateix, el sistema també permet incorporar i extreure els reposacaps de manera independent sense afectar la resta de l’estructura del seient.
Així mateix, Fenoll, que va destacar que al marge del transport sociosanitari els vehicles també es poden utilitzar en d’altres serveis com el de prevenció i socorrisme, va destacar també la millora, tant pel que fa a la seguretat com a la comoditat dels usuaris, que comporten els ancoratges, que s’ajusten automàticament seguint les indicacions del passatger.
Els nous vehicles compten també amb un sistema de climatització autònom, és a dir, que pot funcionar independentment que el vehicle estigui en marxa o aturat.

Creu Roja
serveis
transport sociosanitari
deu anys
98.000
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic