Diari digital d'Andorra Bondia
Algunes asseguradores diuen que el contracte no contempla la baixa per aïllament.
Algunes asseguradores diuen que el contracte no contempla la baixa per aïllament.

Crítiques a asseguradores perquè no cobreixen l’aïllament per malaltia


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Facundo Santana

No és l’únic cas i la mateixa asseguradora li ho ha confirmat: un bon nombre de clients que tenen contractats complements de baixa privats es troben ara enganyats i indignats perquè no se’ls cobreix la baixa per aïllament per malaltia. Ho explica una afectada. Té una malaltia crònica i ja des del 14 de març no ha tornat a la feina. Primer, fent teletreball fins que l’empresa va demanar a totes les persones de risc que agafessin la baixa. Una baixa que el metge li va concedir a partir del 23 de març per aïllament per malaltia. Des d’aquella data, la CASS li ha estat satisfent el 53% del seu sou i li ha informat que l’assegurança privada li hauria de cobrir la resta.

Davant d’això, ha adreçat la documentació a l’asseguradora que té contractada però fins a la data no ha vist materialitzat cap pagament relatiu al complement de la baixa. En posar-se en contacte amb aquesta entitat, l’informen que el contracte de la pòlissa no contempla la cobertura per aïllament. L’afectada insisteix que la baixa la té per malaltia, i és en aquest sentit que també la CASS li satisfà. És en aquest moment que l’asseguradora li demana el certificat mèdic en què es recull que no pot anar a treballar perquè és pacient de risc ja que té una malaltia crònica. “Em van dir que estaven mirant si poden pagar alguna cosa”, relata. Una afirmació que la va fer esclatar. “És un engany”, exclama al mateix temps que denuncia la forma de procedir d’aquesta empresa. Segons l’han informat, no totes les malalties es cobreixen. “No en tenen prou amb saber que tens una malaltia que volen saber quina”, reprova i es pregunta “on és la protecció de dades?” per acabar concloent que “d’això se’n diu coacció”.

Aquesta, segons ha pogut saber, no és una pràctica generalitzada a les asseguradores del país. Així, persones conegudes seves tenen contractada una complementària amb d’altres entitats que han cobrat aquesta cobertura des del primer dia. De moment ja ha posat el cas en mans del seu advocat i està decidida a prendre mesures. “Si tens una assegurança t’ha de cobrir”, insisteix i acusa: “esteu jugant amb els diners de la gent i amb les famílies” i “vulnerant la intimitat” de les persones. Donades aquestes circumstàncies, defensa una major regulació d’aquestes empreses per part del Govern.

D’altres cobreixen
A diferència d’aquesta asseguradora (una de les importants del sector), d’altres entitats cobreixen la baixa per aïllament a les persones de risc en l’actual pandèmia de coronavirus. Així, hi ha empreses que han informat els clients que les pandèmies estan incloses en l’assegurança de salut. A més, en cas de baixa per aïllament preventiu per Covid-19 se’ls ha assegurat que tindran coberta la prestació de baixa durant els 15 dies recomanats, com a mesura excepcional. També tenen cobertura si donen positiu per Covid-19 en cas de tenir contractada una baixa mèdica laboral.

coronavirus
asseguradores
baixa
Comentaris: 2

Comentaris

Assegurances "patrimonials" la seva especialitat,enganyar els clients.
A mi passa igual, estive a casa per lá prevencion, soc uma persona de risco. La meva asseguradora no paguei per estar aillat. Crec que el Governo han de revisar aquests situació de lã gent

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic