Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la darrera edició de l’espectacle del Cirque du Soleil que es va produir a Andorra.
Un moment de la darrera edició de l’espectacle del Cirque du Soleil que es va produir a Andorra.

De “minsa” a 700.000 €, la quantitat que es va avançar al Cirque du Soleil


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

En una sessió de control del Consell General celebrada el mes de juliol, la ministra de Turisme, Verònica Canals, va treure importància a l’import que s’havia avançat al Cirque du Soleil per a l’espectacle previst per a l’estiu d’aquest any i que la Covid-19 va obligar a suspendre. En concret, va dir que s’havia satisfet una quantitat “minsa”. La xifra de la qual parlava Canals ascendeix concretament a un total de  688.012 euros.

Aquesta quantitat es va fer efectiva en dos pagaments, un de 225.006 euros el 29 de gener d’aquest any i l’altre de 463.006 euros el 9 de març passat. Aquests pagaments estaven establerts en el contracte signat entre Andorra Turisme i la companyia canadenca (es fixaven sis imports de diferents quantitats) i formen part dels 2,6 milions d’euros que costa cada edició. 

Els imports els va poder constatar el conseller general socialdemòcrata Roger Padreny després de revisar a la mateixa seu d’Andorra Turisme els contractes entre aquesta societat i el Cirque du Soleil relatius a la producció d’un espectacle a Andorra per als anys 2020 i 2021 arran d’una demanda d’informació que va fer al ministeri de Turisme el 13 de juliol passat.

En aquesta mateixa petició, Padreny també va sol·licitar el contracte ajornat entre Andorra Turisme i el Cirque du Soleil pel qual s’acorda traslladar els espectacles previstos per a aquest any i el que ve de cara al 2021 i 2022. Concretament, sobre aquesta qüestió, el conseller general va observar que va ser el 7 d’agost passat quan la societat i la companyia canadenca van formalitzar l’acord per posposar l’espectacle per als anys 2021 i 2022. El fet que aquest contracte es prorrogués fa menys d’un mes ha motivat una nova pregunta oral de Padreny, amb la qual vol saber els motius que van portar el ministeri de Turisme a ajornar l’acord amb la companyia canadenca per als pròxims dos anys. Segons va afirmar el parlamentari, “ens agradaria saber, com en un context de Covid, s’ha decidit prendre una decisió com aquesta”.

Des d’Andorra Turisme s'ha insistit que aquests gairebé 700.000 euros no són a fons perdut, sinó un avançament per a l’espectacle del 2021. La societat va recordar que el mes de març les dues parts van acordar posposar l’espectacle per l’esclat de la pandèmia, i per tant, els pagaments realitzats fins a la data es destinaven a pagar l’edició de l’any que ve. També van pactar formalitzar un acord en forma d’addenda que no es va poder signar digitalment fins al 7 d’agost a causa de la crisi sanitària i que establia el trasllat de les dates en què tindran lloc les pròximes edicions del Cirque du Soleil. 

Reunió amb el Vaticà
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va tornar a lamentar l’opacitat i el secretisme que envolten la reunió que va mantenir el cap de Govern amb el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, el mes de gener. Així, deplora que la ciutadania s’hagués d’assabentar vuit mesos després d’aquesta trobada, per les declaracions que el nunci apostòlic, Bernardito Cleopas Auza, va fer als mitjans de comunicació.

Amb l’objectiu de conèixer els motius que han portat el Govern a ocultar aquesta reunió, López va tramitar una pregunta oral en què demana com explica el Govern a la ciutadania que l’esmentada reunió no formés part de l’agenda pública del cap de Govern ni que fos objecte de cap publicitat ni explicació pública, i per l’altra, com interpreta el Govern que l’esmentada reunió sí que fos elevada a caràcter de públic per part del Vaticà.

PS
cirque du soleil
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic