Diari digital d'Andorra Bondia
L'Espai Ciutadà d'Andorra la Vella
L'Espai Ciutadà d'Andorra la Vella

Deixalles, brutícia o desperfectes al mobiliari urbà, les principals queixes a l'Espai Ciutadà de la capital


Escrit per: 
Agències

Les deixalles o la brutícia, així com desperfectes del mobiliari urbà són les qüestions que més habitualment fan arribar els ciutadans a l’Espai Ciutadà d’Andorra la Vella, un servei a través del qual la ciutadania pot fer arribar a la corporació comunal les seves observacions, queixes i comentaris. Tal com comenta el cònsol menor, David Astrié, des de principi d’any s’han rebut 270 peticions, una xifra que suposa “unes quantes més” que l’any passat, en què hi va haver una davallada lligada a la pandèmia i molt especialment al confinament. Astrié també destaca com una bona notícia que darrerament hagin baixat les queixes relacionades amb les tifes de gos, ja que creu que les diferents campanyes de conscienciació estan donant fruits.

Tal com concreta el cònsol menor, la majoria d’aquestes demandes arriben per correu electrònic. El telèfon també és un canal habitual i en els darrers temps estan agafant força les reclamacions ciutadanes expressades a través de les xarxes socials. Valora que això demostra que aquests canals estan “prou consolidats” i que l’Espai Ciutadà és prou conegut pels ciutadans. De totes maneres, afegeix que el comú està treballant amb una aplicació que tindrà una eina per informar sobre incidències a la via pública, amb la qual cosa hi haurà una via més per trametre les queixes o observacions. De totes maneres, Astrié incideix en el fet que avui en dia molts ciutadans fan les seves reclamacions a través de les xarxes socials i etiqueten el comú o fins i tot directament els cònsols o consellers amb la qual cosa hi ha aquesta línia directa.

Els departaments més concernits per les constatacions dels ciutadans són Via Pública i Higiene. Un cop es reben aquestes reclamacions, es deriven als serveis corresponents perquè puguin procedir a solucionar la incidència. Tal com comenta el cònsol menor, “el temps de resolució sol ser molt ràpid” amb una mitjana de cinc dies. Hi ha altres, però, que requereixen més temps, ja que si es tracta de treballs que han de ser objecte d’un concurs cal complir tots els terminis abans no es fa l’adjudicació.

Astrié recorda que aquest és un servei “molt important” ja que els ciutadans exerceixen com els “ulls” de la corporació comunal.

Andorra
deixalles
espai ciutadà
bruticia
Comentaris: 1

Comentaris

yo me quejado muchas veces y no hacen caso se tiran la pelota unos a otros y no solucionan nada los de Vía Pública e Higiene

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic