Diari digital d'Andorra Bondia
Deixar de fer d’infermera per exercir de mestra li impedeix pagar la hipoteca
Deixar de fer d’infermera per exercir de mestra li impedeix pagar la hipoteca

Deixar de fer d’infermera per exercir de mestra li impedeix pagar la hipoteca


Escrit per: 
Redacció

La Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per una dona contra  la sentència dictada el setembre pel Tribunal de Batlles que la condemnava a pagar 241.000 euros, quantitat que inclou els interessos generats des del 2 d’abril del 2014, data de l’última liquidació del deute. A més, hi ha una garantia hipotecària sobre el préstec i, en cas d’execució forçosa de la suma, el Tribunal ha aprovat  treure a subhasta pública la hipoteca sobre l’apartament, una plaça d’aparcament i un traster –tots a Santa Coloma– propietat de la demandada. 

Segons ella, el banc va incomplir el deure de consell, va aplicar una clàusula abusiva sobre la garantia exigida en la concessió del préstec i va aplicar uns interessos de demora abusius, entre altres qüestions.  El fet és que la dona va adquirir un apartament el 1995, el 1998 va demanar un altre préstec per una plaça d’aparcament i un traster i, el 2004, un altre per un segon habitatge a Tarragona. En tot moment, el banc li va atorgar aquests préstecs perquè era una dona sense cap càrrega familiar, treballava d’infermera a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i cobrava  més de 2.000 euros.
Des del 2008 fins al 2010 va deixar de treballar per estudiar magisteri i durant aquests anys va acumular despeses que van necessitar un pla de refinançament que va culminar amb la concessió d’un nou préstec hipotecari. La suma del préstec li suposava 1.327 euros, mentre que tenia uns ingressos de 2.710, incloent-hi la venda de l’aparcament. Amb tot, el 2012 va decidir canviar de feina  i fer de mestra, i va passar a un sou de 1.750 euros mensuals. Per tot això, la Sala del Superior conclou que el deure del  consell del banc no pot arribar a impedir decisions personals d’una client respecte de la seva manera de guanyar-se la vida ni desenvolupar, diu, “funcions tutelars, com si d’una persona menor d’edat es tractés”. I confirma finalment la sentència que la condemna a pagar els 241.000 euros a l’entitat bancària. 

 

 

Batllia
Tribunal Superior
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic