Diari digital d'Andorra Bondia
L'avinguda d'Enclar un cop finalitzats els treballs.
L'avinguda d'Enclar un cop finalitzats els treballs.

Demanda contra el Comú pels perjudicis de les obres de l’avinguda d’Enclar


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Jonathan Gil

Una veïna d’Andorra la Vella ha portat el Comú a la Batllia per tal de reclamar-li una indemnització pels danys i perjudicis que considera que ha sofert arran de les obres que es van dur a terme a l’avinguda d’Enclar. Els treballs van servir per fer la separativa de l’aigua pluvial i la residual i van complementar l’eixample i embelliment de l’avinguda, convertint-la en una rambla. 
La qüestió arriba als tribunals després que, com assenyala l’avís que es va fer públic al BOPA, la corporació fes silenci administratiu davant del recurs formulat per la demandant. La dona, propietària d’uns terrenys a tocar de l’avinguda considera que els treballs que es van dur a terme l’hi han causat un important perjudici i per això considerava que el Comú li havia de compensar.
Fonts coneixedores del cas van exposar que quan es van fer els treballs de la separativa, que han permès acabar amb les inundacions a la zona de Santa Coloma, van requerir que el pendent de la rasa fos continua, justament per evitar les inundacions. Això va comportar que alguns dels terrenys més propers a la carretera no quedessin anivellats amb la via, sinó que han quedat per sota.

Converses
Des de la corporació es van mantenir converses amb tots els propietaris afectats per exposar-los la situació, amb tot, alguns haurien considerat que les obres els perjudicaven perquè no podrien accedir a les seves propietats amb les mateixes condicions. Amb tot, fonts del comú de la capital van recordar que l’administració local va optar en tot moment per fer prevaldre l’interès públic i així poder evitar les inundacions.
Les explicacions donades pel Comú no van convèncer tothom. I així va ser com l’afer va acabar amb un recurs administratiu per part d’una de les propietàries afectades. Després de seguir el curs habitual de la via administrativa i de rebre silenci administratiu, finalment la demandant ha optat per la via judicial.
Un cop la Batllia ha admès a tràmit la demanda, ara s’ha publicitat l’avís per tal que totes aquelles persones que tinguin interès en la qüestió es puguin adherir a la mateixa demanda. 

demanda
Comú
avinguda
d'Enclar
perjudicis
contra
obres
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic