Diari digital d'Andorra Bondia
El Tribunal Superior ja va rebaixar la pena a dos anys i mig de presó.
El Tribunal Superior ja va rebaixar la pena a dos anys i mig de presó.

Demanen l’indult per a l’encobridor de l’apunyalament d’Encamp


Escrit per: 
M.P.A.
El lletrat defensor de l’home que està complint condemna per encobrir un altre per l’apunyalament que va patir un jove a Encamp el juny del 2017 va presentar ahir un recurs al Tribunal Superior perquè se li apliqui l’indult de sis mesos que van atorgar els coprínceps el 18 d’octubre passat. En la vista, l’advocat va demanar el benefici de la llibertat provisional per al seu client per diversos motius. En primer lloc, perquè entén que el seu defensat ja hauria complert la pena corresponent a un altre delicte que va cometre amb anterioritat per un robatori amb violència i lesions doloses. En segon lloc, perquè interpreta que el seu client no es pot considerar un delinqüent reincident, ja que els dos delictes pels quals ha estat condemnat no es poden considerar de la mateixa naturalesa. Amb relació a això últim, va exposar que si el Tribunal Superior dubtés sobre si el seu defensat és un delinqüent reincident fallés a favor del pres, segons la dita llatina in dubio pro reo.
A més, per reforçar la seva petició va presentar al tribunal una carta del director del centre penitenciari que exposa la bona conducta del pres. També va recordar que l’home s’ha de fer càrrec dels seus dos fills i va anunciar que ja té una oferta ferma de treball a una empresa on ja ho havia fet amb anterioritat.
Per la seva banda, el ministeri fiscal va manifestar que s’oposava a l’aplicació d’aquest indult, ja que considera que tant l’encobriment com l’omissió de socors pels quals va ser condemnat són delictes contra la vida i, per tant, seria motiu de no aplicació d’aquest indult, segons consta en l’article segon de l’indult. Igualment, va assenyalar que si el text de l’indult no diu expressament com s’ha d’entendre la reincidència, s’ha de considerar que els dos delictes comesos pel pres i pels quals ha estat condemnat s’han d’entendre com una reincidència.
D’altra banda, també va recordar que l’indult és una mesura excepcional. Per aquestes motivacions va demanar al Tribunal Superior que confirmés la pena imposada pel Tribunal de Corts.
Tot i que es jutjava una qüestió tècnica, el pres va demanar la paraula i finalment el president del tribunal el va deixar parlar. Així, va poder expressar que ara no és el mateix home que era abans de ser arrestat i ingressar al centre penitenciari. Va dir que és “una persona nova i sana” i que per això demanava que el tribunal reconsiderés el seu cas i li concedís la llibertat provisional.
La pena inicial que va imposar el Tribunal de Corts a l’home pels delictes d’encobriment i omissió de socors va ser de tres anys de presó ferma. En segona instància, el mateix Tribunal Superior la va rebaixar a dos anys i mig. Ara ha de decidir si el pres es pot beneficiar de l’indult dels coprínceps i obtenir la llibertat provisional donat que ja ha complert sis mesos de presó.
Tribunal Superior
encobrir
apunyalament
indult
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic