Diari digital d'Andorra Bondia
L'helicòpter accidentat.
L'helicòpter accidentat.

Desestimada la reclamació de la família d’una víctima de l’accident d’helicòpter


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: D.P.

El Tribunal Superior ha desestimat el recurs de dues germanes d’una de les cinc víctimes mortals de l’accident d’helicòpter d’aquell fatídic 15 de juny del 2011, pels voltants del refugi del Juclà. Es tracta de les germanes de l’home que havia de ser el  guarda del refugi durant l’estiu d’aquell any. 
Les familiars de la víctima mortal van reclamar 159.638 euros en concepte de reparació de danys soferts arran de l’accident, així com els interessos legals i les costes judicials. La reclamació anava dirigida contra la gerent del refugi. Segons diu el recurs presentat per les dues germanes,  “el seu germà va pujar al vehicle per tal de desplaçar-se al lloc de treball per compte de la gerent, seguint les seves instruccions, i és la gerent qui va deslligar la càrrega de l’eslinga i va desenganxar el contrapès quan no està qualificada per fer-ho”. Segons continua el recurs, “és justament com a conseqüència de les manipulacions de la gerent del refugi de l’eslinga que el seu germà va perdre la vida”.  Aquesta part no va recórrer l’arxiu de les diligències prèvies perquè no volen criminalitzar l’actuació de la gerent, però volen fer-li assumir la responsabilitat patronal. Les diligències ja van determinar que la causa de l’accident va ser que la tripulació s’havia enlairat en un transport de persones sense verificar si s’havia desconnectat l’eslinga que portava el vehicle per al transport de mercaderies. Aquesta desconnexió de l’eslinga era responsabilitat única de la tripulació, del pilot i del mecànic, diu l’aute. 
No obstant, el Superior admet que en aquesta causa hi ha dues “dificultats importants”. Per una banda, la qüestió del règim de responsabilitat aplicable i, per l’altra,  la complexitat tècnica de les proves. Per tant, entén que les parts demandants tinguessin confiança en les seves pretensions. Tot i això, desestima el recurs de les germanes de la víctima i confirma la sentència del 20 de juny passat en què es desestima aquesta demanda. Ara, però, els  imposa les costes judicials de segona instància. 

 

reclamació
desestimada
víctima
accident
helicòpter
família
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic