Diari digital d'Andorra Bondia
Un infant a l'Airtrekk de la cota 1.600.
Un infant a l'Airtrekk de la cota 1.600.

Desperta Laurèdia avisa que la reestructuració de Naturland "no és garantia que acabi funcionant"


Escrit per: 
M. P. / Foto: Naturland

Desperta Laurèdia segueix sense veure clar el futur de Naturland. Tot i la reestructuració i replantejament que s'ha presentat aquesta setmana, que coincideix amb les seves propostes electorals, mostren cert neguit perquè no sigui suficient per revertir la situació econòmica del parc. "Estem davant d'un escenari molt complicat i cap de les opcions seria la idonia", apunta la consellera comunal M. Àngels Aché, que tot i així comparteix que "era urgent" replantejar les activitats i la coherència del projecte. Amb tot "pensem que la reestructuració no és garantia que acabi funcionant", afirma, recordant que "fa anys que estem acostumants a tenir el discurs que promet beneficis però el context econòmic i social actual tampoc ajuda a ser optimistes". Per això troba "molt arriscat" fer estimacions dient que d'aquí a 4 o 5 anys hi podria haver beneficis, tal com va apuntar ahir el director del parc, Xabier Ajona.

Aché remarca que "nosaltres mai haguessim creat un projecte d'aquestes dimensions", però un cop es té "era important reorientar-lo i moltes de les propostes que es van presentar ahir eren les que vam proposar durant la campanya electoral". De fet, "diferenciàvem les activitats de la cota 1.600, més enfocades al lleure, a la família i també pensàvem que s'havia de tornar a donar sentit a l'alberg. Mentre que a la cota 2.000 volíem recuperar la filosofia de l'esport, amb esquí de fons i també proposàvem circuits de senderisme i rutes cicloturístiques". Per tot plegat creu que "són estratègies que dins del mal, podrien desdramatitzar la situació", que tenen "més sentit i són més respectuoses amb l'entorn".

Un altre dels elements que consideren importants és el retorn que ha de tenir el parc a la parròquia. "Fa més de 10 anys que el Comú injecta diners i no repercuteix en res. No hi ha beneficis als comerços, ni als hotels ni en la restauració i pensem que un dels requisits imprescindibles quan el Comú inverteix en una societat és que hi hagi una repercussió directa cap a la parròquia". Per tot plegat es preguten "què passarà si no es pot aconseguir que el pla de reestructuració funcioni".

La consellera de Desperta Laurèdia també valora positivament la despolitització de la gestió del projecte i reitera que "és bàsic el suport del Govern en la recuperació", tant en publicitat com a nivell de vendes, podent fer paquets per a l'exterior però també vendes creuades que beneficiïn al client del país.

Andorra
desperta laurèdia
aché
Naturland
reestructuració

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte