Diari digital d'Andorra Bondia
La UdA treballa amb el ministeri d’Educació perquè el procés d’homologació amb Espanya sigui ara més àgil i més homogeni.
La UdA treballa amb el ministeri d’Educació perquè el procés d’homologació amb Espanya sigui ara més àgil i més homogeni.

Dificultats per homologar els títols d’infermeria i educació a Espanya


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Els estudiants que han obtingut les titulacions que regulen professions com la d’infermeria o la de ciències de l’educació a la Universitat d’Andorra (UdA) estan tenint dificultats per homologar els seus títols a Espanya des de fa més de dos anys. “Des del 2015 Espanya està adaptant la seva legislació i ha modificat el procediment d’homologació,  i encara està pendent de  com serà”, va explicar Virginia Larraz, directora del Centre de Ciències de la Salut i de l’Educació de la UdA. 
Larraz reconeix que és un neguit que tenen en l’actualitat els alumnes que o bé han acabat o bé estan acabant, però que des de la universitat es dona tota la informació que els arriba del ministeri d’Educació, a partir d’unes converses que s’estan mantenint amb el ministeri corresponent espanyol. De fet, el ministeri d’Educació andorrà “hi està molt implicat, i la universitat hi treballa de costat, per aconseguir que aquest procés d’homologació sigui més ràpid i més homogeni per a tots”, va dir Larraz. 
L’homologació de la titulació és ara un procés individual que l’alumne s’ha de gestionar. Per tant,  hi ha alumnes que, des que han gestionat aquesta homologació després del 2015, encara esperen la resolució. 
Per part de la universitat estan esperançats que aquest nou procés que contempli la legislació espanyola sigui més àgil “perquè sabem que el ministeri d’Educació andorrà hi està molt implicat”, però ara per ara els alumnes es troben en aquesta espera i incertesa per no saber quan podran homologar la seva titulació.

Problemes en pràctiques
Per altra banda, els alumnes  de ciències de l’educació que demanen fer pràctiques als centres catalans també ho tenen complicat. “Des del mes d’octubre passat el departament d’Educació de la Generalitat catalana hauria d’haver renovat el conveni de pràctiques i no ho ha fet”, va explicar Larraz. 
Des de la mateixa universitat han explicat que aquests convenis de pràctiques a escoles públiques catalanes se solen renovar de manera tàcita i quasi automàtica amb una signatura. Des de l’octubre que la universitat ho demana, però no ha obtingut resposta. Tot i que no s’ha argumentat formalment, s’intueix que és la situació política per la qual passa Catalunya la que impedeix aquesta renovació automàtica.
Des de la UdA s’ofereix com a solució, mentre no se solucioni el problema amb la Generalitat de Catalunya, “poder reubicar-los i fer pràctiques o bé aquí al Principat, en qualsevol escola,  o bé en alguns centres educatius de la Seu d’Urgell, per exemple, però privats”, va explicar la directora de Centre de Ciències de la Salut i de l’Educació de la universitat. 
Aquest problema en la renovació dels convenis de pràctiques només ha passat als  alumnes de ciències de l’educació  i no als d’infermeria, per exemple, perquè els convenis encara són vigents i no toca renovar-los. 

dificultats
homologar
títols
infermeria
educació
Espanya
Número de vots: 478
Comentaris: 3

Comentaris

Al final es recull el que se sembra, cal preguntar-li a la professionalsde fora el que van passar per homologar aquí.
van haver de presentar el titol .....faenon
uii sí ...una feinada van tenir...presentar el títol

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic