Diari digital d'Andorra Bondia
El llac d'Engolasters.
El llac d'Engolasters.

Dinamitzar Engolasters i les Pardines per donar sentit a un nou telefèric


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Comú d'Encamp

El Comú d’Encamp no ha oblidat la idea que l’equip de govern portava al programa electoral de recuperar el telefèric que unia el poble amb el llac d’Engolasters. Per fer-ho realitat, però, abans es vol consolidar la zona de les Pardines i Engolasters com un punt d’activitat turística, cultural i esportiva que doni sentit al projecte. És amb aquesta voluntat que la corporació va fer pública ahir al BOPA la convocatòria d’un concurs d’idees per a la dinamització dels entorns del llac d’Engolasters i del camí de les Pardines. Es vol que la proposta resultant dinamitzi econòmicament i turísticament la parròquia, tenint en compte, però, criteris de sostenibilitat i viabilitat econòmica, i adreçat a un turisme de qualitat i respectuós amb l’entorn i la natura. “No farem el telefèric per fer-lo, cal dinamitzar la zona perquè hi hagi activitats que justifiquin la construcció del telefèric i per això abans ens hem fet assessorar”, va afirmar el cònsol menor encampadà, Jean Michel Rascagneres.

Així, l’àrea d’actuació compta amb més de 200 hectàrees i abraça el llac, el camí de les Pardines i fins als Cortals (deixant fora, però, l’alberg de la Baronia). De fet, en el plec de bases es deixa clar que s’haurà d’incloure la carrera, el llac, els dos restaurants privats, l’aparcament d’Engolasters, la parcel·la comunal on hi havia l’antiga arribada del telefèric, l’oratori de la verge de l’ecologia, els salts d’aigua dels rius la Molina i de les Agols, l’aparcament de les Pardines, les propietats privades de les Pardines i els entorns del llac així com la zona d’autocaravàning. “És una zona on no hi ha hagut massificació”, va afirmar Rascagneres, que va apuntar que el concurs és totalment obert i l’únic requisit és que la proposta “sigui viable econòmicament”.

El cònsol va indicar que la seva idea és que l’espai esdevingui una “zona d’activitats esportives, culturals i que sigui turístic, però volem alguna cosa molt inclusiva i on es pugui accedir fàcilment”.

Els interessats a participar en el concurs disposen fins al 31 de gener per fer les seves propostes. “El calendari és llarg perquè no volem que qui s’hi presenti hagi de treballar a correcuita”, va manifestar, i va afegir que un cop es disposi de la proposta guanyadora es convocarà un altre concurs per adjudicar-ne la concessió. Una concessió que s’ha previst per un màxim de 30 anys però prorrogable fins a 50. “Un cop la concessió estigui en marxa, en verificarem la viabilitat i plantejarem el telefèric”, va explicar, admetent, però, que ja seria un projecte per al pròxim mandat. “Volem fer les coses sense pausa però amb prudència”, va advertir.

La Baronia
D’altra banda, la corporació també treballa en un nou concurs per adjudicar la concessió de l’alberg de la Baronia. Després que no pogués tirar endavant la concessió que es va fer a Bomosa el 2016 per un buit en la normativa urbanística (s’havia previst instal·lar-hi cúpules geodèsiques), el Comú vol tornar-ho a intentar. “El plec de bases serà diferent de l’inicial i no hi haurà les mateixes condicions”, va explicar. Per veure la convocatòria, però, caldrà esperar encara unes setmanes.

Encamp
obre
Concurs
Idees
dinamització
entorns
llaç
Engolasters
Camí
Pardines
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic