Diari digital d'Andorra Bondia
Un vehicle del Direct Bus a l’Estació Nacional d’Autobusos.
Un vehicle del Direct Bus a l’Estació Nacional d’Autobusos.

Direct Bus dobla les freqüències a Barcelona i confia en la recuperació


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Autocars Nadal

Pràcticament un any després d’haver hagut de reduir les freqüències del servei de bus entre Andorra i Barcelona, Autocars Nadal ha decidit doblar el nombre de viatges diaris que fa el Direct Bus per connectar els dos destins. Segons ha explicat el director general de la companyia, Bartumeu Gabriel, l’augment de la presencialitat a les universitats ha fet que els darrers dies s’hagi detectat un increment de la demanda del servei. Així, des d’avui el Direct Bus surt d’Andorra de dilluns a diumenge a les 6.15 hores, a les 11.15 hores, a les 15.15 hores i a les 20.15 hores. En sentit contrari, ho fa des de l’estació de Sants a les 6.15 hores, a les 11.45 hores, a les 15.15 hores i a les 20.45 hores. 

Tot i aquesta ampliació del servei, encara s’està lluny de les vint freqüències que s’oferien abans de la pandèmia, però Gabriel confia que de mica en mica es pugui anar recuperant la xifra d’usuaris i seguir ampliant el nombre de viatges. De fet, ha explicat que al novembre faran una valoració per decidir si amplien el servei. “Hem de valorar en funció de la demanda que tinguem”, ha apuntat, i és que a dia d’avui “encara estem a menys d’un 60% d’usuaris de l’habitual”.

Gabriel s'ha mostrat confiat que la situació es pugui seguir recuperant els mesos vinent. “La gent té més ganes de viatjar”, ha afirmat, i ha assegurat que “soc optimista de cara a l’hivern”, ja que “ja comencem a tenir demanda i reserves. Ens falta confirmació perquè la gent espera a última hora, però les ganes d’esquí i de sortir hi són”, ha remarcat. I és que si bé ha apuntat que encara s’està en temporada baixa, “una mica més de desplaçaments hi són”. Amb tot, segueixen en espera de l’evolució de la pandèmia i de les restriccions que puguin aplicar els països veïns.

D’altra banda, Autocars Nadal ha renovat els abonaments per al servei del Direct Bus. El destinat al públic general té un preu de 18,50 euros el trajecte per la compra mínima de 22 viatges. Pel que fa a l’abonament per als estudiants els permet fer 24 viatges a un preu de 16 euros el trajecte.

Nou abonament

Preguntat pel funcionament del nou abonament mensual de les línies nacionals de bus a 30 euros, Bartumeu Gabriel ha indicat que encara era massa aviat per fer balanç i que calia esperar fins a final de mes. En aquest sentit ha indicat que aquelles persones que ja eren usuàries dels abonaments han renovat automàticament amb el nou, però “encara no tenim dades de les persones noves”.

Direct Bus
dobla
freqüències
Barcelona
confia
recuperació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic