Diari digital d'Andorra Bondia
Alguns dels establiments afectats per les obres a Fiter i Rossell que començaran dilluns vinent.
Alguns dels establiments afectats per les obres a Fiter i Rossell que començaran dilluns vinent.

Disposats a plantar-se davant del Comú


Escrit per: 
Eva Arasa Altimira / Foto: Facundo Santana

Els establiments comercials i de serveis de l’avinguda Fiter i Rossell estan a l’expectativa que els responsables del Comú els vagin a veure aquesta setmana per explicar-los quines solucions tenen previstes perquè no hagin de tancar la paradeta un cop s’iniciïn les obres de la separativa d’aigües i de la xarxa de calor i fred. Alguns d’ells, com ara el propietari del taller mecànic Dobarro, van assistir a la reunió de poble de dijous passat, on ja van expressar malestar i preocupació, i ara esperen amb candeletes la visita dels tècnics o dels polítics, convençuts que “alguna solució trobaran. Si no, ens plantarem davant del Comú perquè no podem estar tres mesos sense treballar, havent de viure i de fer front a totes les despeses”. Altres lamenten que no se’ls hagi informat de les obres amb més antelació perquè ells mateixos haurien pogut reaccionar i oferir alternatives als clients, que ara tenen por de perdre.

El fet que les obres impliquin obrir el carrer en un tram tan llarg, del carrer Manel Cerqueda i Escaler fins al carrer Josep Viladomat, tindrà conseqüències per als veïns, amb els quals el Comú es va comprometre a oferir-los una alternativa d’aparcament; per a les escoles, que necessitaran un reforç d’agents de circulació per assegurar-se que els infants hi arriben i en surten de manera segura, i per als negocis, per als quals no hi ha encara una resposta. A hores d’ara, propietaris i treballadors d’aquests establiments no saben res, més enllà del fet que aquestes obres començaran dilluns vinent. Aquells que van anar a la reunió de poble es van quedar amb la paraula dels cònsols que aquesta setmana rebrien una visita, però d’altres, els dels locals de restauració, tenien obert a aquella hora i no hi van poder assistir. “Entenc que ens oferiran una alternativa de pas, per a nosaltres i per als nostres clients, com s’ha fet altres vegades. Després d’un any tan dolent, si no podem obrir durant tres mesos, ja podem tancar per sempre”, diu la Rosa del bar Turístic.

Pel que fa als comerços, establiments com el supermercat Diagonal o la botiga Aqua-Hobby d’aliments i complements per a animals de companyia pateixen pels seus proveïdors i per com podran descarregar els palets amb productes mentre durin les obres. Des d’Aqua-Hobby, a més, pensen en els clients que els compren bosses de 20 quilos de pinso i que normalment aparquen al gual que té la botiga per poder carregar-les: “haurem de buscar un magatzem en algun altre lloc. Si això ho haguéssim sabut fa tres mesos, ho hauríem pogut planificar amb temps i avisar els clients. N’hi ha que, el dia que vinguin i no puguin aparcar, buscaran un altre lloc on comprar”.

Compte enrere per a l’inici de les obres

Les obres de la separativa d’aigües començaran en menys d’una setmana i ahir al matí ni els veïns ni els propietaris dels negocis radicats a Fiter i Rossell no havien rebut cap comunicació directa del Comú, havent-se assabentat del calendari d’execució a la reunió de poble o a través dels mitjans de comunicació. Els treballs tindran una durada prevista de tres mesos, un temps “inassumible” per als comerciants, que no entenen per què no es va aprofitar el mes d’agost per començar tenint en compte que els seus negocis estan orientats als clients del país i no als turistes. L’altra cara de la moneda és l’aparthotel El Serch, que dijous passat agraïa que se’ls hagi tingut en compte després d’un any molt difícil per al seu sector. 

disposats
plantar-se
davant
Comú
Comentaris: 1

Comentaris

Els socialistes arruinaran mig poble! A part de no poder treballar tots aquests mesos, perdrem clients que ja no tornaran. Prou bestieses rosa!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic