Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l'acte de donació.
Un moment de l'acte de donació.

Donació al Bisbat per adquirir mobiliari per a la residència assistida de la Seu


Escrit per: 
Redacció / Foto: Bisbat d'Urgell

La Residència del Seminari Diocesà de La Seu d’Urgell ha rebut de la Fundació la Caixa un ajut econòmic de 13.720 euros per finançar equipament mobiliari sanitari adaptat per a la residència de preveres jubilats i per ajudar els residents de la residència assistida i la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital acollida provisionalment a la tercera planta de la residència.

L’edifici del Seminari acull la residència de sacerdots jubilats amb una dotzena de preveres que han servit pastoralment durant molts anys a la Diòcesi i que ara veuran millorades les seves condicions. A més a més, cal recordar que el Bisbat d’Urgell va cedir gratuïtament ja des del mes de març en el primer moment d’esclatar la crisi sanitària per la pandèmia del Covid-19 la tercera planta del Seminari Diocesà d’Urgell a la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell amb la finalitat exclusiva de destinar-la a allotjar els residents de la residència assistida i la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell per tal de minimitzar el risc de contagi d’aquest col•lectiu de persones vulnerables.

El trasllat de la vintena de malalts assistits de la residència es va fer efectiu el 20 de març en els primers moments de la pandèmia. En acabar l’estat d’alarma, el passat 21 de juny, la Fundació Sant Hospital va demanar al Bisbat ampliar la seva estada al Seminari diocesà d’Urgell fins a finals d’any com a mesura de prevenció de cara a futurs rebrots de la pandèmia. Una petició que el Bisbat va acollir amb la signatura d’un conveni de cessió d’ús a títol gratuït.

L’equipament  de la tercera planta no estava pensat per a persones tant grans i amb limitacions ni per atendre les seves necessitats sanitàries, i és per això, que s’ha cercat una millora de les condicions de les persones ateses amb un nou mobiliari adaptat a les necessitats dels usuaris.

Amb aquest ajut de CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, s’incorporaran 8 llits i 8 butaques articulades, que facilitaran la vida dels preveres jubilats i dels residents acollits, al temps que facilita la tasca dels cuidadors.

CaixaBank ha canalitzat un ajut de 13.720 euros de la Fundació “la Caixa” per la compra d’aquest equipament als responsables de la gestió de la Residència del Seminari Diocesà de La Seu d’Urgell en un acte que ha tingut lloc al Palau episcopal presidit per l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives i perJoaquim Macià, director d'Institucions de CaixaBank a Catalunya i perGeremi Camí Calzada, director d’Institucions de Caixabank a Lleida.

 

 

donació
bisbat
mobiliari
residència
Comentaris: 2

Comentaris

No te vergonya el bisbe...em cauria la cara de vergonya amb tots els calés que té el bisbat, o a la butxaca del Bisbe, i que no tingui calés per mobiliari per la residència...que es vengui l' anell i la creu cor que porta al coll...diu el evangeli" no porteu or ni plata" ..ell es un exemple de bó desciple de Jesús...
Molt abans que la Seguretat Social passés a ser el que és avui Cat salud i potser fins i tot abans que hi hagués hospital a la Seu, quan encara existia la Clínica de l'Aliança amb els avis recordo les visites als metges i practicans al Seminari a la nau de l'edifici de la dreta que el Bisbe Joan o l'anterior habien cedit com espai de consultori medic. Potser el Bisbe Joan Martí perquè també fa organitzar una exposició d'escultures al pati del Palau episcopal.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic