Diari digital d'Andorra Bondia
Dues expertes consideren clau el control parental per detectar l’abús de les noves tecnologies
Dues expertes consideren clau el control parental per detectar l’abús de les noves tecnologies

Dues expertes consideren clau el control parental per detectar l’abús de les noves tecnologies


Escrit per: 
Agències

Les millores tecnològiques cada vegada ajuden més als infants i adolescents a estar pendents del món i a estar comunicats, però de vegades aquesta utilització de la tecnologia es pot convertir en un abús. De fet, un 3% de la població infantil i juvenil pateix una addicció als videojocs, segons dades en l'àmbit europeu. És per això que des del Servei de Joventut de la capital i del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària d'Andorra (SAAS) organitzen aquest dijous a la Central la xerrada ‘Ús i abús. On és el límit?’. Aquest col·loqui està enfocat principalment als pares i pretén dotar-los de les eines necessàries per poder detectar un abús d’Internet, mòbil, xarxes socials o videojocs per part dels seus fills. Les dues psicòlogues que conduiran l’acte han destacat que és molt important diferenciar quan un infant està fent un ús adequat o un abús de les noves tecnologies.

 Les psicòlogues infantils i juvenils del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Sara Garcia i Bibiana Sans, indiquen que la intervenció, l’educació i el control dels pares és fonamental per poder detectar a temps un possible abús de les noves tecnologies per part dels seus fills. Aquesta és la principal conclusió que les dues expertes explicaran aquest dijous, a les 20 hores, a la Central d’Andorra la Vella durant la xerrada ‘Ús i abús. On és el límit?’. Aquest col·loqui, impulsat pel Servei de Joventut de la capital i el SAAS, està enfocat principalment als pares i pretén dotar-los de les eines necessàries per poder detectar un abús d’Internet, mòbil, xarxes socials o videojocs dels menors.

Les dues psicòlogues que conduiran l’acte també han destacat que és molt important diferenciar quan un infant està fent un ús adequat o un abús de les noves tecnologies. “L’educació, el control i la supervisió és fonamental per prevenir problemes greus”, ha destacat Sara Garcia, psicòloga infantil i juvenil del SAAS. A més, també ha insistit que és molt important diferenciar quan un infant està fent un ús adequat o un abús de les noves tecnologies. Les dades indiquen que un 33% dels infants entre 6 i 9 anys disposen de mòbil, fet que pot provocar caure més fàcilment en una situació d’addicció al mòbil o a altres tecnologies.

La xerrada s’emmarca dins de les diverses propostes i col·loquis que està duent a terme el Servei de Joventut a través de l’espai de la Central. Durant el 2017, uns 800 joves han passat per l’equipament i les consultes més habituals van encaminades en relació a l’habitatges, el treball i la formació, segons ha assegurat el cònsol menor, Marc Pons. El mateix Pons també ha ressaltat que la preocupació dels pares envers la utilització de les noves tecnologies per part dels seus fills va en augment, i per això s’ha impulsat la realització de la xerrada. Segons dades en l'àmbit europeu, el 3% dels joves i infants pateixen addicció als videojocs. 

Gemma Garcia, cap del Servei de Salut Mental, ha utilitzat la presentació de la xerrada per destacar la feina que s’està fent des de la Consulta Ràpida d’Adolescents en Crisi (CRAC). Aquest servei, que està disponible a la Central, posa a l’abast de tots els nois i noies entre 12 i 30 anys un servei gratuït d’atenció psicològic perquè puguin expressar, preguntar, compartir o plantejar dubtes. L’ajuda, que s’obre també a familiars i professionals, ha realitzat 52 intervencions a 16 joves que s’hi han adreçat de manera lliure i voluntària. “Amb aquest servei tenen un lloc on poden parlar dels seus problemes de primera mà i els pot atendre un psicòleg que els ajuda a trobar la millor solució”, ha destacat Gemma Garcia.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte