Diari digital d'Andorra Bondia
Duró critica el canvi dels barems per a les prestacions socials
Duró critica el canvi dels barems per a les prestacions socials

Duró critica el canvi dels barems per a les prestacions socials


Escrit per: 
Julià Rodríguez/Foto: Jonathan Gil

La Federació d’Associacions de Gent Gran del Principat d’Andorra no està d’acord “ni amb la forma ni amb el fons” de la modificació dels barems per poder accedir a les prestacions socials que el Govern vol fer a través del projecte de llei del pressupost per a l’any vinent, i així ho va comunicar ahir telefònicament a la secretària d’Estat d’Afers Socials, Esther Fenoll. “No estem d’acord amb aquesta proposta, que no ha estat bona ni en el fons ni en la forma, perquè atempta contra la dignitat de les persones”, va indicar Simó Duró. El president de l’entitat que aplega les associacions de padrins del conjunt de les set parròquies va voler deixar clar ahir que “no combreguem” amb aquesta iniciativa de l’executiu, tot i les explicacions, una vegada es va fer pública, que li han donat des del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior en relació amb aquests canvis, que afecten la Llei de serveis socials i sociosanitaris. “El que ells volen és fer caritat, i amb això no hi estem d’acord. Les persones han de poder viure dignament i el que no és normal és que es vulgui fer un país d’assistits”, va indicar Duró. 
D’aquesta manera, la Federació de la Gent Gran s’uneix a les crítiques que també va fer contra “l’enduriment dels barems” el Partit Socialdemòcrata (PS), segons el qual s’endureixen de manera “salvatge” els requisits per poder ser beneficiari de les prestacions socials. Duró no està d’acord que el control de la despesa i l’estalvi que es pretén amb mesures com aquesta hagi de repercutir en primer lloc en l’àmbit social, sinó que “hauria d’afectar d’entrada tots els ministeris igual i després, en últim lloc, les prestacions i l’educació”. “El que passa és que al Govern no hi ha cap mena de prioritat i s’aproven rotondes, enquitranaments de carrers o construcció d’edificis i hi ha més càrrecs de ministres i secretaris d’Estat i, contràriament, ens demanen que ens estrenyem el cinturó en l’àmbit social”, va argumentar l’ex-conseller general ordinenc.
El president de la Federació de la Gent Gran va explicar també que hi ha un “descontentament” entre els membres de les associacions pel que fa a la quantia de la pensió de jubilació que reben molts padrins, que a més es revaloritzaran molt poc enguany pels canvis fets en la Llei de la CASS. “Són pensions molt baixes que els obliguen a demanar caritat”, va dir Duró.

Federació d’Associacions de Gent Gran
Simó Duró
barems
valoració patrimonial
Comentaris: 1

Comentaris

Totalment d'acord ,tots els padrins tindrem q demanar ajudes a "govern" ....o acaba durmin amb un banc ...de Vivand ...per fer espectable pels estrangers ...ha ...me sembla q Andorra proibeix demanar caritat al carrer...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic