Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la visita a l'escola andorrana de maternal i primera ensenyança de Canillo.
El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la visita a l'escola andorrana de maternal i primera ensenyança de Canillo.

Educació actualitza les àrees d'aprenentatge a primera ensenyança de l'escola andorrana


Escrit per: 
Redacció / Foto: A.S.

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el decret que recull els programes de les àrees d'aprenentatge i de competències transversals de primera ensenyança d'escola andorrana. L'antic decret era de 1997, per la qual cosa des del ministeri s'ha considerat oportú publicar-ne un de nou per tal d'actualitzar-lo amb l'enfocament competencial promulgat amb el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (Permsea).

Tal com ha apuntat el portaveu de l'executiu, Eric Jover, l'entrada en funcionament progressiva del Permsea ha comportat una revisió del marc curricular del sistema educatiu andorrà basant-se en el coneixement per competències i incloent-hi també el concepte de competències transversals.

El nou decret fixa així els programes de les àrees d'aprenentatge de primera ensenyança de l'escola andorrana per tal que esdevinguin el referent per desenvolupar l'ensenyament dels alumnes i orientar la intervenció dels docents. La publicació d'aquest nou text no suposa cap canvi en el funcionament actual de l'escola, donat que l'adaptació s'ha fet de manera progressiva.

Així, les àrees queden estipulades de la següent manera i en el següent còmput horari general per a tot el nivell educatiu: ciència i tecnologia (360 hores), ciències socials (360 hores), educació física (648 hores), educació musical (324 hores), educació visual i plàstica (324 hores), llengua catalana (684 hores), llengua francesa (684 hores), llengua castellana (108 hores), llengua anglesa (324 hores), matemàtiques (792 hores) i competències transversals (un mínim de 1.116 hores).

Renovació dels membres de la Comissió del Cos d'Educació

D'altra banda, la reunió de ministres també ha servit per aprovar el nomenament dels nous membres de la Comissió del Cos d'Educació. Es tracta d'un ens que inclou les diferents parts implicades en l'aplicació de les polítiques de recursos humans de l'administració i que vetlla perquè es mantinguin els principis d'objectivitat, equitat i transparència. La durada del mandat és de quatre anys.

Així, i donat que el Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) ha renovat la seva junta darrerament, s'han canviat els membres designats per aquest col·lectiu. Les quatre persones proposades ara pel SEP són: Marisa Santos –secretària general–, Cristina Caminal –secretària administrativa–, Gemma Garcia –secretària executiva– i Núria Pastor –secretària executiva–.

La resta de la Comissió la conformen Marie Pagès, en tant que presidenta, Cristina Iglesias com a secretària, i els quatre membres designats per la ministra: Olga Moreno –personal amb responsabilitat de gestió administrativa–, Ana Oliva – professional d'inspecció d'educació–, Antoni Torres –tècnic d'educació– i Cristel Torres –personal de suport educatiu–.

educació
actualitza
àrees
aprenentatge
primera
ensenyança
Escola Andorrana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte