Diari digital d'Andorra Bondia
Una de cada dues agressions verbals acaba derviant en una agressió física.
Una de cada dues agressions verbals acaba derviant en una agressió física.

Educació constata 21 casos d'assetjament escolar durant el curs 2021-2022


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

Educació va comptabilitzar durant el curs passat fins a 21 casos d'assetjament escolar en els tres sistemes educatius del país. Així s'ha donat a conèixer des del Govern coincidint amb el Dia internacional contra la violència, l’assetjament i el ciberassetjament en l’àmbit escolar, que se celebra el primer dijous de novembre als països membres de la Unesco i   que busca reconèixer que aquesta pràctica atempta contra els drets dels infants i adolescents, especialment contra la seva salut i el seu benestar.

Des del Govern s'assenyala que entre els diferents tipus d’assetjament, el més comú és el verbal, seguit de l’assetjament físic. El segueixen el ciberassetjament i, per últim, l’exclusió social.

Segons s'exposa en un comunicat, el 80% de les denúncies fan referència a alumnes que cursen segona ensenyança i la majoria de víctimes, un 60%, són nois. A més, una de cada dues agressions verbals acaba derviant en una agressió física.

La dada és superior als 17 expedients oberts per assetjament durant el curs 2020-2021, que havia estat la xifra més alta dels cinc anys anteriors. Tot i així, en aquell moment Educació va constatar que fins a 70 alumnes van dir haver-se sentit assetjats. 

Des del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior s'ha volgut recordar la importància de denunciar tots els casos i es remarca la figura de l’espectador –que no és ni víctima ni assetjador– com un element clau a l’hora de detectar abusos.

Telèfon
D'altra banda, també s'ha informat que ja s'ha activat el telèfon directe per poder denunciar casos d'assetjament, acció que va anunciar la ministra Ester Vilarrubla fa una parell de setmanes en una compareixença davant la Comissió legislativa d'Educació. El número de contacte és el 743313 i tal com va avançar la ministra, es tracta d’afegir un nou canal de comunicació, que se suma als ja existents: el diàleg directe amb l’escola, l’aplicació B-Resol i el correu  inspeccioeducativa@govern.ad.

Coincidint amb la posada en funcionament d’aquest número, Educació llença una nova campanya a les xarxes socials per donar a conèixer les diferents maneres de denunciar l’assetjament, i recorda la necessitat d’explicar els casos per poder-los posar solució.

Enguany, el lema del Dia internacional contra la violència, l’assetjament i el ciberassetjament en l’àmbit escolar és “no sota la meva vigilància: el paper dels docents en la prevenció i l’abordatge de la violència escolar”. 

assetjament
bullying
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic