Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de la darrera assemblea del Sindicat de l’Ensenyament Públic.
Imatge de la darrera assemblea del Sindicat de l’Ensenyament Públic.

Educació i SEP donen per tancada la negociació per la llei del cos


Escrit per: 
M.S. / FOTO: J.G.

“Finalment hem pogut acostar posicions i, malgrat que, com que no és la nostra llei, no hi estem al 100% d’acord, sí que s’ha pogut avançar”. Així ho va assegurar ahir el president del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), David Garcia, després que, en un comunicat conjunt, s’informés que el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el SEP “han donat per tancades les negociacions per la llei del cos d’educació”, i que les dues parts “han celebrat l’elevat grau de consens” respecte d’una llei pendent des de l’any 2000.

Així mateix, en la nota s’assegura també que tant el titular d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, com els representants sindicals han manifestat la seva satisfacció per la feina feta en les reunions que han mantingut els darrers mesos i han coincidit en “l’esperit constructiu” que ha marcat les negociacions. 
A més, i tenint en compte que s’està a les acaballes de la legislatura, no hi havia gaires  més opcions que “mirar d’arribar a una entesa” si es volia que el text es pogués aprovar abans  de la cita electoral, com va admetre Garcia, que va destacar el fet que s’ha aconseguit “acostar posicions” en qüestions que per al sindicat “eren cabdals”.
En aquest sentit, el president del SEP va destacar el tema de les vacances i del descans setmanal, en els quals, encara que “sense la concreció” que volia el sindicat, hi ha hagut algun avenç. Així, Garcia va precisar que sí que s’ha fixat el mes d’agost com a vacances, un fet important, ja que si, per exemple, hi ha algun docent de baixa no computaria i no es perdria com a vacances.
Així mateix, el president del Sindicat de l’Ensenyament Públic, que va lamentar en canvi que “no queden concretats els períodes de descans”, va destacar també l’entesa assolida perquè els docents tinguin la possibilitat, si ho desitgen, de prejubilar-se als 60 anys. En aquest cas, Garcia va concretar que es podran acollir a aquesta opció aquelles persones que com a mínim portin 30 anys a l’Administració i que ho farien amb un 60% del sou.
Des del SEP, es confia que algunes de les qüestions que no s’han acabat de concretar es puguin resoldre a través del desenvolupament reglamentari de la llei.
L’avantprojecte de llei del cos d’educació es va trametre ahir mateix a la comissió consultiva per iniciar els tràmits perquè la llei pugui ser una realitat durant els pròxims mesos. El text se sotmetrà a anàlisi per part dels membres de la comissió, que podran fer les seves aportacions i emetre, posteriorment, l’informe preceptiu. Un cop l’executiu rebi l’informe, s’aprovarà el text definitiu que passarà a tràmit parlamentari.

 

 

SEP
llei del cos d'educació
sindicat de l'ensenyament públic
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic