Diari digital d'Andorra Bondia
Vinseiro i Marsol en la presentació del nou bus comunal.
Vinseiro i Marsol en la presentació del nou bus comunal.
El nou bus de Ciutat de Valls té deu places més que els altres.
El nou bus de Ciutat de Valls té deu places més que els altres.

El bus de Ciutat de Valls amplia places i freqüències


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Fotos: Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d'Andorra la Vella ha presentat aquest matí l'ampliació del servei de dues línies del bus comunal que des de dissabte ja s'han posat en funcionament. D'una banda, a Ciutat de Valls s'ha afegit un nou vehicle amb més places i s'ha ampliat les freqüències de pas de 20 minuts a cada quart d'hora. D'altra banda, la línia de La Margineda s'ha reforçat amb autobusos més grans en les hores de més afluència d'usuaris, és a dir, als matins i a les tardes. Així ho han explicat la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, i el director general d'Andbus, Dani Vinseiro.

Marsol ha detallat que l'any 2021, quan el bus passava cada 20 minuts, uns 230.000 usuaris van utilitzar la línia de Ciutat de Valls. Amb l'ampliació dels horaris cada 15 minuts i de les deu places més que ofereix el nou vehicle, es preveu que puguin arribar fins a 500.000 viatgers. A més, ha afegit que el nou vehicle també disposa d'una porta d'entrada i una de sortida, una de les peticions que diferents usuaris van fer arribar a la corporació. 

Pel que fa a la línia de La Margineda, la corporació ha decidit ampliar el servei amb més suport en hores punta, matins i tardes, que són els moments de la jornada de més afluència d'usuaris, unes dades que han extret dels diferents estudis i informes que han anat fent al llarg d'aquests tres anys. Així, dels 215.000 usuaris que van fer servir el bus durant el 2021, el reforç hauria de permetre donar servei a uns 400.000 viatgers. 

Finalment, Marsol ha indicat que el Comú ha destinat uns 700.000 euros anuals per l'ampliació d'aquestes dues de les tres línies del servei comunal.

La mitjana edat, la menys conscienciada

Un aspecte que ha posat en relleu la cònsol major de la parròquia és que els usuaris més habituals del servei són la gent gran i jove. Per això, noten que encara tenen dificultats per poder arribar a alguns segments de la ciutadania, més concretament, en la població d'edat mitjana que són els que estan més acostumats a desplaçar-se pel país amb el vehicle personal. Tot i això, ha destacat que "cada vegada hi ha més gent mentalitzada en col·laborar a millorar la mobilitat, la sostenibilitat i el medi ambient del país".

Satisfacció pel bus comunal

D'altra banda, el director general d'Andbus, Dani Vinseiro, ha volgut ressaltar la satisfacció dels usuaris que fan servir les tres línies comunals d'Andorra la Vella. Concretament, ha assenyalat que la qualitat del servei és d'un 9,7 sobre 10, segons les enquestes dels usuaris en aquests dos darrers mesos. Una xifra que ha sorprès positivament tant a la concessionària d'autobusos com a la corporació. "Estem contents amb el servei i els usuaris també ho han fet saber segons les enquestes de satisfacció", ha dit Marsol.

Andorra
andorra la vella
bus
Comunal
Ciutat de Valls
la Margineda
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic