Diari digital d'Andorra Bondia
El 95% dels usuaris del bus lliure de les dues línies que gestiona Autocars Nadal es concentra al bus exprés.
El 95% dels usuaris del bus lliure de les dues línies que gestiona Autocars Nadal es concentra al bus exprés.

El bus exprés passarà cada deu minuts per evitar aglomeracions


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: BonDia

El bus exprés augmenta des d’avui les freqüències de pas en la franja horària de les 7 a les 8.30 del matí. D’aquesta manera, en comptes de passar cada quart d’hora, ho farà cada deu minuts. La resta de la jornada mantindrà la freqüència de pas cada quinze minuts. Així ho va explicar ahir el director general d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel. I és que des de la companyia ja havien detectat les disfuncions que hi havia hagut per l’augment de passatgers d’aquesta línia per la incorporació des de dilluns passat dels usuaris del bus lliure.

Després d’identificar la problemàtica per alguns dels usuaris que es quedaven a la parada perquè no cabien als busos, i de sospesar què podien fer per solucionar-la, Nadal va acordar amb el servei de Transport, depenent del ministeri de Presidència, Economia i Empresa, que farien aquesta modificació afegint a la línia algun vehicle més. Gabriel també va fer notar que l’augment de freqüències s’ha posat en funcionament avui mateix i no dilluns que ve com pretenien des del Govern perquè han volgut posar-hi fil a l’agulla com més aviat millor. De les dues línies de transport públic que té adjudicades Nadal, la del bus exprés és la que concentra la major part dels usuaris del bus lliure, un 95%; mentre que el 5% restant utilitzen la línia L1, en la qual no hi ha problemes, va especificar Gabriel.

Aquest és fonamentalment el reforç que ahir a la tarda va anunciar el Govern en un comunicat, segons el qual s’havia acordat amb els representants de les companyies adjudicatàries de les línies de transport públic reforçar els efectius de vehicles per als usuaris del bus lliure. Els centres educatius oferiran la informació sobre els horaris, les parades i les freqüències.

Aquestes mesures s’afegeixen a les que ja es van aplicar a partir del 9 de setembre, quan es van incrementar les freqüències del bus exprés i de les línies L2 i L6, remarca Transport. Amb relació a això, el gerent de l’UTE Coopalsa, Gabriel Dallerès, va manifestar que com fan habitualment a principi de curs ja van reforçar sistemàticament el servei de les línies amb una major afluència d’usuaris del bus lliure, i per aquest motiu ara per ara “no es ficaran més vehicles”.

Quant a les queixes que s’han produït els darrers dies sobre joves que s’han quedat a la parada sense poder pujar al bus perquè ja havia assolit la capacitat màxima, Dallerès va remarcar la importància de fer arribar les possibles queixes concretes a la companyia perquè “les atenem i les agraïm”. En aquest sentit, va reconèixer que en moments “esporàdics i puntuals” hi pot haver alguna saturació, però precisament enguany, de moment, “no en tenim constància de cap”. A més, va afegir que tots els conductors, per protocol d’actuació, tenen l’obligació de fer saber a la companyia si hi ha algú que s’ha quedat a la parada sense poder pujar abans d’emprendre el viatge. Dallerès va admetre que sempre al principi de curs hi ha desajustos que a poc a poc es van solucionant amb la diferència que aquest any tenen “menys marge de maniobra”, per la limitació de la capacitat dels busos al 75% d’ocupació.

El servei de Transport ha establert també l’ús de mascaretes obligatori per a totes les persones d’edat igual o superior a deu anys, a excepció de les que presentin contraindicacions mèdiques per protegir els usuaris i el personal del transport públic. I recorda que és recomanable el seu ús a partir dels sis anys d’edat.

bus exprés
deu minuts
aglomeracions
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic