Diari digital d'Andorra Bondia
L’ambient laboral ha millorat perquè s’han reduït les hores extraordinàries, però els treballadors encara esperen la reforma.
L’ambient laboral ha millorat perquè s’han reduït les hores extraordinàries, però els treballadors encara esperen la reforma.

El canvi organitzatiu d’Urgències no serà efectiu fins al desembre


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

La plantilla ja hi és tota sencera. Però el canvi organitzatiu al servei d’Urgències no s’espera fins a l’inici de la temporada d’hivern, al desembre, segons va explicar qui està al capdavant del servei en funcions, Marcos Gutiérrez. El motiu és la complexitat perquè hi ha molts recursos humans i funcions que cobrir i, ara per ara, professionals de tots els àmbits encara continuen les reunions amb la direcció de l’hospital per tal d’establir aquest canvi tant d’organigrama com de funcionament. 
El principal objectiu és reforçar l’assistència, amb un metge més per servei, més d’altres professionals, “per poder cobrir l’assistència extrahospitalària i la d’aquí amb més recursos”, va dir Gutiérrez. 
Són 28 metges i només queda per resoldre la baixa del cap de servei, José Gómez, al qual la direcció ja li ha anunciat que l’acomiadarà i es querellarà contra ell per l’afer del sistema de triatge, judicialitzat en les irregularitats que la batlle està investigant i en les quals Gómez hi figura com a encausat. 
Que la plantilla estigui ja completa ha ajudat a millorar la planificació horària i reduir les hores extraordinàries, “la qual cosa millora l’ambient laboral”, segons comenta Gutiérrez. Una millora que no es diu en veu alta perquè darrerament amb les notícies sobre Gómez i d’altres del SAAS, “aquestes notícies no beneficien i a més encara no hi ha una reorganització definitiva, per això els treballadors encara estan a l’expectativa de com quedarà tot”, va comentar el cap del servei en funcions.
El nou organigrama que es pretén dibuixar i del qual es va parlar el passat dijous, en la darrera de les reunions entre els professionals i la direcció, s’haurà d’implantar amb un nou sistema que vol tenir més assistència en cada servei, “per millorar-la i també per reduir el temps d’espera”, va manifestar Gutiérrez. Tot i això, el responsable d’Urgències va dir que ja és notòria aquesta eficiència amb la incorporació de la plantilla completa. “El temps d’espera ha millorat”, va comentar sense xifrar-ho en resultats. Durant aquest mes i mig que queda de cara a l’inici de la nova temporada d’hivern (on es preveu sempre un increment de servei) es vol presentar els canvis de l’organigrama als representants dels treballadors i establir aquest nou funcionament amb més efectius.  Finalment, Gutiérrez va destacar que els nous metges s’han integrat sense cap problema a la plantilla. 

canci
organitzatiu
urgències
desembre
efectiu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic