Diari digital d'Andorra Bondia
El centre sociosanitari El Cedre.
El centre sociosanitari El Cedre.

El Cedre reprèn les sortides dels usuaris sempre que els familiars presentin un test d'antígens o una TMA negativa


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

La responsable assistencial del Cedre, Montserrat Alsina, ha adreçat una carta als familiars del usuaris per informar-los que es reprenen les sortides dels residents que hagin passat la Covid-19 en els darrers 6 mesos, disposin d’una prova serològica positiva dels darrers 3 mesos, o bé hagin estat vacunats contra la Covid. 

Els requisits que es demanen per poder realitzar aquestes sortides són diversos. Així, el mateix dia de la sortida els familiars o assimilats han de dur a terme un cribratge mitjançant un test ràpid d’antígens o bé han de disposar d’una TMA negativa efectuada en les darreres 48 hores anteriors i han de signar el certificat d’autoresposabilitat que els lliurarà el centre.

Pel que fa al retorn de l'usuari al centre s’ha de fer el mateix dia que s’ha dut a terme la sortida, de manera que no es poden fer pernoctacions. Durant la sortida no es pot anar a espais amb una concurrència de gent elevada i la persona resident ha de relacionar-se amb una única unitat de convivència i evitar les trobades amb persones alienes a aquesta unitat de convivència.

Així mateix, les sortides es podran fer amb notificació prèvia, per mitjà de trucada de telèfon al centre. En el cas que una persona resident del Cedre no compleixi les directrius donades en cap dels tres supòsits es notificarà directament i de forma individualitzada als familiars de la persona resident.

En relació a les visites dels familiars, en la carta es recorda que es poden realitzar 3 dies a la setmana per un període de mitja hora, seguint les mesures establertes i prèvia cita, trucant a recepció del centre sempre que aquestes persones no presentin símptomes de malaltia aguda o no estiguin sotmeses a una mesura d’aïllament domiciliari i haver signat un certificat d’autoresponsabilitat lliurat en el propi centre.

Cedre
sortides
usuaris
familiars
test d'antígens
tma
negativa
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic