Diari digital d'Andorra Bondia
El president del CFPA, Salvador Prieto.
El president del CFPA, Salvador Prieto.

El CFPA critica el greuge comparatiu amb les primes d’especialitat


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: BonDia

El reglament sobre les especialitats de la policia era un dels temes pendents i més esperats per part del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA). El seu president, Salvador Prieto, va reconèixer ahir que celebren que finalment s’hagi aprovat, ja que es va començar a treballar durant la legislatura passada, però tot i així, va deixar clar que “no compartim els imports fixats per als complements perquè representen un greuge comparatiu respecte d’altres cossos”.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va dir en la roda de premsa de dimecres que el text havia estat acceptat “pràcticament per unanimitat”, ara bé, això no impedeix que no hi hagi matisos. “Consideràvem que calia tirar-lo endavant i per això s’hi va donar el vistiplau, però hauríem volgut que se’ns equiparessin els imports als d’altres cossos. I no ha estat així, perquè en el nostre cas els imports són molt més baixos”, va afirmar. De fet, segons va apuntar, en el cas dels explosius, la policia percep la meitat del que es paga als especialistes de la mateixa matèria dels bombers. Amb tot, confien que tal com va apuntar el ministre, “més endavant, d’acord amb les formacions, si cal, es pugui tornar a parlar i revisar els imports”.
D’altra banda Prieto va negar que l’aplicació de complements d’especialitat a tots els agents es tracti d’un increment de sou encobert. “Vaig sentir al ministre, i no és que es pagui una prima per patrullar. Som una policia petita i ens trobem que hi ha policies que patrullen, però es troben que també han de donar suport als especialistes, per tant, calia reconèixer aquest fet”, va manifestar, i va insistir que “la prima no és per patrullar”, sinó pel suport que donen en tasques d’especialitat.

Auxiliars
D’altra banda, i amb relació amb el reglament dels policies auxiliars, Prieto va admetre que “nosaltres no hi estàvem massa d’acord, perquè el que creiem és que fan falta policies de ple dret”.

CFPA
critica
greuge
primes d’especialitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic