Diari digital d'Andorra Bondia
Els representants de la plataforma sindical en una compareixença.
Els representants de la plataforma sindical en una compareixença.

El CFPA demana a Torra que dimiteixi d’aquelles comissions on participa


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Lluny d’apaivagar-se, les discrepàncies i malestar entre diferents sindicats de l’Administració i el president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, no fan més que augmentar. I és que després de l’intercanvi de retrets i distanciament amb el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) i el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ahir va ser el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) qui va dir prou i qui va instar Torra a “dimitir” dels càrrecs en què representa tots els treballadors públics, i no només els del seu col·lectiu, com seria per exemple el cas de la comissió de la mútua de funcionaris.
Així, en un comunicat el CFPA carrega contra les manifestacions de Torra en un mitjà de comunicació en què va assegurar que el cobrament del complement d’especialitats en tretze pagues formava part de la nòmina dels agents de policia. “El senyor Torra falta a la veritat en les seves manifestacions. En l’actualitat, no hi ha cap reglament que reguli el cobrament amb tretze mensualitats de cap especialitat del departament de policia”, assegura el CFPA en la nota, en què demana també “una rectificació pública del senyor Torra”.
Per tot plegat, el sindicat del cos de seguretat considera que Torra “no pot continuar tenint la confiança del nostre col·lectiu com a representant en el si de les comissions en les quals participa”, motiu pel qual “deixem a la seva voluntat i als seus principis, l’acció de dimitir dels seus càrrecs”.

Torra es defensa
D’altra banda, i després que la comissió de la mútua desestimés la petició de l’ABA i del col·lectiu A118 de poder cotitzar per tots els complements que perceben els bombers i fins i tot posés en dubte la legitimitat de les dues associacions, Torra i el president de l’A118, Miquel Àngel Adran, van presentar ahir un recurs administratiu contra la decisió de la mútua. En aquest se sol·licita l’anul·lació de l’acord en qüestió, que es promogui una modificació de l’article 3 del reglament de funcionament de la mútua per tal que s’hi contemplin tots els complements salarials dels que es puguin beneficiar els treballadors públics i que són objecte de cotització a la CASS així com que es resolgui favorablement tots aquells recursos i queixes que es troben en curs i que són fruit de l’impagament per part de la mútua d’aquests complements.
A la vegada, en el recurs, on s’afirma que és “poc decorós, i encara menys conciliador desconfiar de la legitimació”, s’hi adjunta també tota una sèrie de documents per defensar aquesta legitimitat i representativitat de les dues associacions. Així s’inclouen un certificat del secretari de l’AVA certificant la composició dels òrgans de govern d’aquesta, l’ordre ministerial publicada al BOPA on s’estableix que Torra és una de les persones designades per les associacions de personal i sindicats de l’Administració per a la mútua, les resolucions de Govern certificant els membres i càrrecs de les juntes directives de l’ABA i l’A118 així com còpies de convocatòries a assemblees extraordinàries i actes de les mateixes, entre d’altres.

CFPA
demana
Torra
dimiteixi
comissions
participa
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic