El ciclisme català es reivindica en la tercera etapa de la Volta

Agències

Dos corredors catalans, Xavier Tondo (Cervélo) i Joaquim Purito Rodríguez (Katusha), van unir ahir les seves forces en la tercera etapa de la Volta, entre Sant Esteve d’en Bas i la Seu d’Urgell, per signar un dia històric en la prova, amb la victòria d’etapa de Tondo i el liderat de Rodríguez, que ara avantatja en la general el mateix Tondo en 10 segons i Luis León Sánchez (Caisse d’Epargne) a 48.

Amics des de la seva època de cadets, Tondo i Purito es van posar d’acord per reivindicar-se en la Volta. Ho van fer a l’estil de la vella escola, atacant en l’últim port del dia, arriscant en el perillós descens cap a la Seu d’Urgell, rellevant-se, donant-se un cop de mà i travessant la meta amb 48 segons d’avantatge sobre el seu perseguidor, en una d’aquestes escapades que mantenen l’emoció fins a l’últim instant.
Per darrere de tots dos, la cursa va viure un dia intens, amb quatre ports de muntanya, nombroses escapades, algunes caigudes i un descens de vertigen al tram final de l’etapa, de carretera estreta i graveta.
Avui, en la quarta etapa, els corredors hauran de cobrir els 207 quilòmetres que hi ha entre els municipis d’Oliana i Ascó.