Diari digital d'Andorra Bondia
Operaris del COEX duent a terme tasques de neteja.
Operaris del COEX duent a terme tasques de neteja.

El COEX neteja de vegetació i escombraries més de 7.000 quilòmetres de carretera al 2020


Escrit per: 
Redacció/Foto: COEX

El servei de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) ha netejat de vegetació i escombraries durant del 2020 un total de 7.124 quilòmetres de carretera arreu del país. Així es desprèn de l’informe anual desenvolupat pel mateix servei, que també recull els treballs d’escombra i raspallat de túnels i carreteres.

Entre els objectius de manteniment de la xarxa viària del Principat, el COEX realitza els treballs de segat de cunetes i sota barreres per tal d’incrementar la seguretat en el trànsit. La totalitat de dallat d’herba de la xarxa va ser durant el 2020 de 195 quilòmetres en les carreteres generals i de 280 quilòmetres en les carreteres secundàries. També es netegen les cunetes per tal que l’aigua circuli neta per les marges de la cuneta i no es vessi cap a la calçada. En total s’ha intervingut a un total de 110 quilòmetres en les carreteres generals i 164 quilòmetres en carreteres secundàries.

Precisament aquesta setmana s’ha iniciat a Sant Julià de Lòria la campanya de segat de les cunetes i sota barreres d’enguany. A més, el COEX du a terme tasques de neteja, retirada i transport de les deixalles de calçades, voreres, cunetes, vorals i talussos de les carreteres, així com també berenadors. Durant tot el 2020 s’han intervingut 6.850 quilòmetres, repartits entre les carreteres generals i les carreteres secundàries.

Finalment, també es desprèn de l’informe anual que el COEX ha escombrat amb aspiració 5.200 quilòmetres de la xarxa de carreteres generals i 7.950 quilòmetres de carreteres secundàries. A més, també s’ha netejat 23 quilòmetres de túnels de carretera, quelcom indispensable per tal de millorar la il·luminació i, per tant, la seguretat dels vehicles que hi circulen.

COEX
neteja
vegetació
escombraries
quilòmetres
carretera
2020
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic