Diari digital d'Andorra Bondia
Vista de la façana del Cedre.
Vista de la façana del Cedre.

El COIA qüestiona la reubicació de les infermeres referents del Cedre


Escrit per: 
Redacció

El Col·legi d’Infermeria (COIA) no ha acabat d’entendre la decisió de reubicar les dues infermeres referents que hi havia al Cedre. Segons va explicar el president del COIA, David Cusidó, troben “estrany” que es reubiquin justament aquelles treballadores “que tenen una formació de màster en atenció centrada en el pacient”, justament el model que es vol implantar al centre sociosanitari. De fet, no va amagar que “estem una mica sorpresos perquè se les ha reubicat de forma molt ràpida i no entenem si la decisió obeeix al canvi de model o es va fer una reubicació per temes personals”.

Segons Cusidó, en relació amb aquest tema, se’ls va explicar que amb el nou model d’atenció que s’està implantant, les figures de referent no existeixen. “Hi podem estar d’acord, però pensem que sempre va bé disposar d’aquest personal al centre, ja que és un personal format”, va manifestar, tot insistint que “no entenem per què es reubica personal amb la formació idònia per a aquest lloc”. Des del seu punt de vista, “si calia reubicar algú, no havien de ser aquestes dues”, perquè “com més personal tinguis format en el model, més ràpida i millor serà la implantació”.
Des del COIA són conscients que l’ambient laboral “no és l’idoni” i que si el personal “està enfrontat, aquest sistema no arribarà a bon port”. És per aquest motiu que han proposat que es dugui a terme un estudi del clima laboral “per saber els punts per millorar i realment afrontar el problema”, retraient que “si hi ha un problema, no es pot mirar cap a un altre lloc”.

Expedient
Cal tenir present que part del malestar que hi ha al Cedre entre els treballadors i la coordinadora es va fer evident perquè 13 infermeres van signar una carta en la qual relataven suposades negligències per part de la coordinadora. La denúncia va comportar l’obertura d’un expedient informatiu que dilluns el SAAS va informar que s’havia tancat sense poder constatar irregularitats. Cusidó va indicar que el Col·legi no va tenir accés en cap moment a l’expedient, però lamenta que la situació es pugui “tancar en fals”, ja que al seu entendre “si aquest grup de persones s’han queixat, és per algun motiu i se’ls ha de tenir en compte”. Per tot plegat tenen previst demanar l’expedient quan es tornin a reunir amb el ministre de Salut.

Pel que fa al grup de treball, del qual formen part, estan en espera que es comencin a concretar decisions per poder valorar si realment ha tingut un efecte positiu com es buscava. “Pensem que amb el grup s’està anant pel bon camí”, va afirmar, i va afegir que “el principal punt positiu d’aquests grups és que s’està començant a escoltar els treballadors”. Un cop el grup de treball “hagi pres decisions importants”, des del COIA tenen previst tornar-se a reunir amb el grup d’infermeres que van signar la carta per avaluar de nou la situació i veure si s’han solucionat els problemes.

Efectius
Tot i així, no va amagar que “una veritable preocupació que tenim és la dotació de personal”. Sense tenir més dades no va voler avançar si cal més personal al Cedre de manera general, però sí que reclamen, en canvi, que durant les nits se sumi, com a mínim, un altre infermer. “Pensem que cal buscar un equilibri entre el dia i la nit. No és normal que a la nit es quedi un professional sol”, va argumentar.

COIA
reubicació
infermeres
referents
Cedre
Comentaris: 1

Comentaris

El canvi de les referents va ser perquè aquesta senyora no les volia. Però això és així. Que algun professional em fa nosa O em fa ombra, el reubico. Tot X i seguretat. I siguem sincers ara reubicaran a la coordinadora. I la substituta es quedarà fixe al cedre amb les seves seguidores. Vergonyós però molt cert. La propera en marxar la sra. A. F. Quina pena. SRS quina placa tenen les referents.... Cap puesto bo, infermeres corretorns....Se les ha tractat com un nyap... vergonyós....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic